ON1 360°

ON1's nieuwe 360°-dienst is vanaf eind juni verkrijgbaar met cloudopslag van 200 GB of 1 TB. Een mobiele app voor Android en iOS komt eraan.

ON1 heeft een dienst aangekondigd waarmee fotografen hun beelden op meerdere apparaten kunnen openen en bewerken. Via de ON1 360°-service zijn de foto’s van maximaal vijf computers en mobiele apparaten toegankelijk op elk van die apparaten. Ook beelden die zijn opgeslagen op aangesloten externe harde schijven en NAS-systemen kan de fotograaf op die devices openen en bewerken. De wijzigingen worden vervolgens op alle aangesloten apparaten gesynchroniseerd.

Een nieuwe cloudopslagdienst en synchronisatietechnologie vormen de kern van ON1 360°. Op elk apparaat kan een fotograaf aangeven welke fotobestanden naar de cloud moeten worden geüpload. ON1 360° biedt daarbij de keuze om de foto’s in hun originele RAW-formaat te synchroniseren of in ON1’s nieuwe gecomprimeerde RAW-bestandsindeling. Dit formaat is 75% kleiner is dan het originele RAW-bestand zonder dat er aan toon- en kleurbereik is ingeboet. In dit formaat kan je dus meer bestanden kwijt in de cloudopslag zonder zichtbaar kwaliteitsverlies, waardoor je extra opslagkosten kan besparen.

De foto’s kan je bewerken op een Mac of Windows-pc met ON1 Photo RAW 2020. Voor mobiele apparaten komt er een app, ON1 Photo Mobile, die beschikbaar is voor iOS- en Android-apparaten. Deze gratis app gebruikt dezelfde RAW-verwerkingsengine als desktopversie van ON1 Photo RAW 2020, zodat de mobiele bewerkingen kunnen worden gesynchroniseerd voor alle apparaten.

Beschikbaarheid en prijzen ON1 360°

Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar voor ON1 360°, die vanaf eind juni van dit jaar beschikbaar zijn. Zo kun je ON1 360° als extra service aanschaffen bij een licentie van ON1 Photo Raw (die nu tijdelijk voor de helft van de prijs voor 46 euro beschikbaar is), of met een all-in-one abonnement voor software en dienst. Telkens kan je kiezen voor cloudopslag van 200 GB of 1 TB, waarbij je het abonnement aangaat voor één jaar. De 200GB-optie kost jaarlijks 55 euro zonder en 83 euro met desktopsoftware. Voor de dienst met 1 TB aan cloudopslag betaal je 101 euro respectievelijk 165 euro per jaar.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in