Remove.bg

Wil je een portret of product vrijstaand maken, maar je hebt niet de skills of de tijd? Met Remove.bg klaar je dit klusje nu zelfs vanop je telefoon.

Er is nu ook een mobiele versie van de online tool Remove.bg, waarmee je snel de achtergrond van een foto kan verwijderen. Android-gebruikers kunnen de app sinds kort downloaden in de Play Store. Vooralsnog is er geen versie voor iOS-toestellen beschikbaar, het is onbekend of die in ontwikkeling is.

Met Remove.bg is het lastige, saaie en tijdrovende proces van objecten vrijstaand maken kinderspel. Het is een kwestie van de foto uploaden, een seconde of vijf wachten en vervolgens het bestand opslaan. De tool kwam eerst beschikbaar als onlineversie, later maakte het team erachter ook een plug-in voor Photoshop. Deze kan je van Adobe Exchange downloaden. Nu kan je het klusje dus zelfs vanop je telefoon uitvoeren.

Remove.bg werkt snel en vrij nauwkeurig, maar is natuurlijk niet perfect. In de Edit-modus kan je de bewerkingen handmatig finetunen door delen toe te voegen of te verwijderen. Ook kan je hier kiezen uit verschillende gradaties van onscherpte van de oorspronkelijke achtergrond, of een nieuwe achtergrond plaatsen.

Advertentie

In de app kan je ook een nieuwe achtergrond toevoegen en de vrijstaand-bewerking perfectioneren.

Remove.bg niet gratis voor hi-res-bestanden

En helaas is ook de nieuwe mobiele versie niet geheel gratis. Foto’s kunnen tot een maximum van 408 x 612 pixels worden opgeslagen. Wil je een bewerkte foto in hogere resolutie opslaan, dan zul je net als bij de online en Photoshop-versie een account moeten aanmaken. Hier kun je credits aanschaffen, waarmee je de opslag van de bewerkte foto’s betaalt. De huidige prijsplannen voor de tool variëren van 9 tot 1000 euro per maand.

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in