Snel achtergronden verwijderen kan met Remove.bg nu ook in Photoshop, helaas nog met flinke beperkingen.

De online tool die snel de achtergrond van een foto kan verwijderen is nu ook aan te roepen in Photoshop. Remove.bg maakt het saaie en tijdrovende proces van objecten vrijstaand maken nu ook in Photoshop een klusje van slechts een paar muisklikken. Helaas heeft deze plug-inversie te kampen met dezelfde beperkingen als de online versie.
Als je de remove.bg plug-in hebt gedownload van Adobe Exchange kun je daar op verschillende manieren gebruik van maken in Photoshop met een account dat je op remove.bg aanmaakt. Het gratis pakket staat het toe om elke maand de achtergrond van een ‘HD’ -afbeelding te verwijderen en 50 API-aanroepen via Adobe Photoshop te doen. Gratis gebruikers mogen ook een onbeperkt aantal ‘normale’ afbeeldingen op de website remove.bg vrijstaand laten maken.

photoshop_remove_background-4b77e94fa1e072bff955300d24fb39998d2336f2a688b86968f1d14472140069
Remove.bg werkt nu ook in Photoshop.

 
Helaas is de bruikbaarheid van de dienst vooralsnog beperkt omdat een normaal beeld maximaal 0,25 megapixel (625 x 400 pixels) groot mag zijn. Eenzelfde beperking geldt voor de HD-afbeeldingen: die mogen maximaal 10 megapixel (4.000 × 2.500 pixels) in omvang zijn. Je kunt de plug-in in feite dus alleen webafbeeldingen gebruiken, aangezien verreweg de meeste camera’s bestanden produceren die groter zijn dan 10 megapixel. Op vragen van de website SLR Lounge over de reden van de beperkingen reageerde Remove.bg als volgt: “De beperking van 10 megapixel is om technische redenen. Hogere resoluties vereisen exponentieel meer verwerkingsbronnen – zowel tijd, hardware als schaalbare systemen. We werken in de toekomst echter aan ondersteuning voor hogere resoluties, met name voor fotografie, waar het werken met afbeeldingen van meer dan 10 megapixel zeer vaak voorkomt.”
Remove.bg werkt snel en vrij nauwkeurig, maar is natuurlijk niet perfect. De huidige prijsplannen voor de tool variëren van 9 euro per maand tot 449 euro per maand.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.