De Tamron 70-180mm F/2.8 Di III VXD is het nieuwste objectief van de lensfabrikant voor fullframe camera’s met een Sony E-lensvatting. De 70-180 mm F/2.8 is ontwikkeld volgens het concept van “het gebruiksvriendelijk maken van objectieven met een groot diafragma” en biedt gebruikers een volledige dekking in het bereik van portret tot tele voor natuur en sport.

Het nieuwe model voegt zich bij de 17-28 mm F/2.8 Di III RXD en de 28-75 mm F/2.8 Di III RXD, en brengt het totaal aan Tamron F/2.8-zoomobjectieven voor Sony E-mount op drie. Net als de twee eerdere zooms valt de 70-180mm-lens op door zijn compacte en lichte ontwerp, waardoor het ‘s werelds lichtste en meest compacte telezoom met een F/2.8 voor dit systeem is. Het trio is volgens de fabrikant het droomteam voor Sony-fotograferen, en is kenmerkend voor Tamrons streven om compactheid te combineren met een uitstekende beeldkwaliteit.

Tamrons dream team voor Sony-fotografen.

Net zoals twee eerder geïntroduceerde zoomobjectieven, heeft de Tamron 70-180mm F/2.8 een 67mm filtermaat. De 70-180mm is klein en licht: de maximale diameter is 81 mm, de lengte in de 70mm-stand is 149 mm en het gewicht 810 gram. Ook heeft deze telezoom weer een relatief korte minimale scherpstelafstand, die met 85 centimeter de algehele inzetbaarheid van het objectief vergroot.

Constructie van de Tamron 70-180mm F/2.8

De 70-180mm F/2.8 heeft een optische constructie van 19 elementen in 14 groepen, waaronder meerdere speciale lenselementen die moeten zorgen voor perfecte  beeldprestaties. Zo zijn zes XLD (eXtra Low Dispersion) en LD (Low Dispersion) lenselementen en drie GM (Glass Molded Aspherical) en hybride asferische lenselementen in het ontwerp geïntegreerd. Deze lenselementen zijn zo gerangschikt dat ze chromatische aberratie optimaal corrigeren en een hoge resolutie van rand tot rand kunnen realiseren. De 70-180mm heeft ook een zogenaamde BBAR-G2 (Broad-Band Anti-Reflection Generation 2) coating, die ghosting en flare minimaliseert.  De coating moet ook heldere opnamen scherpe detailweergaven garanderen.

Het scherpstelmechanisme van de Tamron 70-180mm maakt gebruik van twee nieuw ontwikkelde VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineaire motors, die de autofocus stil en snel aansturen. Door twee VXD-eenheden tegelijkertijd te bedienen via een elektronische aansturing, produceert het systeem contrastrijke en scherpe opnamen van alle onderwerpen, dichtbij en veraf. Natuurlijk is de nieuwe telezoom ook compatibel met de autofocusfuncties van Sony-camera’s als Fast Hybrid AF, Eye AF en DMF.

De vochtbestendige constructie biedt bescherming tegen weersinvloeden en een fluor coating maakt het onderhoud van het objectief eenvoudiger.

De nieuwe Tamron 70-180mm F/2.8 Di III VXD komt half mei beschikbaar voor een verkoopprijs van 1499 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in