EOS-1D X Mark III


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Vandaag lanceert Canon met de EOS-1D X Mark III officieel zijn nieuwe vlaggenschip spiegelreflex. De camera is ontworpen op basis van uitgebreide feedback van professionele sport-, fotojournalisten, natuur- en trouwfotografen.

Het nieuwe werkpaard van Canon beschikt over een nieuwe 20,1 megapixel fullframe CMOS-sensor met een nieuw ontwikkelde High Detail Low-Pass Filter. Ook de beeldprocessor is vernieuwd, deze DIGIC X-processor heeft nu een ISO-bereik van 100-102400 dat is uit te breiden tot 50-819200. Deze componenten helpen professionals beelden te maken met een hoge resolutie, een hogere gevoeligheid en minder moiré. Ten opzichte van de voorganger Mark II biedt de nieuwe topcamera een verbeterde beeldkwaliteit in hogere ISO-bereiken met minder ruis.

EOS-1D X Mark III heeft twee processoren

Bij het fotograferen door de zoeker maakt de EOS-1D X Mark III gebruik van een nieuw 191-punts AF-systeem, dat hoofden en gezichten van het onderwerp kan volgen met behulp van deep learning. In de Live View-modus gebruikt de camera een Dual Pixel CMOS AF-systeem om snel en nauwkeurig te focussen. Deze beslaat een gebied van 90 x 100 procent van het beeld. Het systeem kan scherpstellen tot -6 EV en herkent en volgt ook de ogen van het onderwerp. De automatische focus en belichting wordt geregeld door een tweede DIGIC 8-processor.

De twee beeldprocessoren zorgen ervoor dat de camera beelden veel sneller kan verwerken dan zijn voorganger. Ook is het stroomverbruik verminderd. De DIGIC X is in staat tot ongeveer 3,1 keer de beeldverwerking en 380 keer Dual CMOS AF-verwerkingsprestaties in vergelijking met de dual DIGIC 6+ in de EOS-1D X Mark II. De camera kan met de optische zoeker tot 16 frames per seconde vastleggen en tot 20 fps in Live View-modus met de mechanische of elektronische sluiter. Het vlaggenschip heeft een maximale buffer bij continu-opnamen (RAW + JPEG) van ten minste 1000 afbeeldingen die op twee CFexpress-kaarten kunnen worden weggeschreven.

Video’s in 5,5K-kwaliteit

De EOS-1D X Mark III biedt ook indrukwekkende videofuncties, met de mogelijkheid om intern 5,5K RAW-video en 4K 60p zonder crop op te nemen. Met Canon Log kunnen gebruikers 4K- en 1080p-videobestanden opnemen met een hoog dynamisch bereik van maximaal 12 stops. Bovendien kan de HDMI-aansluiting van de camera worden gebruikt om 4K 60p-gegevens naar een ander apparaat te verzenden voor weergave of externe opname.

De behuizing van de Mark III ziet er niet veel anders uit dan die van zijn voorganger. Wel heeft het nieuwe topmodel verlichte knoppen en een nieuwe Smart Controller, waarmee je het focuspunt verplaatst met kleine vingerbewegingen. Verder is de duurzaamheid van het body verbeterd. De 1D X Mark III heeft nu een ethernetpoort die Gigabit-snelheden ondersteunt, ook wifi, Bluetooth en GPS zijn ingebouwd. Een optionele externe draadloze zender biedt nog hogere snelheden en FTP-ondersteuning. Met een LP-E19-batterij kan je volgens CIPA-normen ongeveer 2850 opnamen maken met de zoeker. In de live-modus zijn dat er circa 610.

De EOS-1D X Mark III is vanaf half februari verkrijgbaar voor een prijs van net geen 7.420 euro. Voor dat bedrag krijg je er ook een 64 GB SanDisk CFexpress-kaart met kaartlezer bij als je de camera nu bestelt.

Shoot mocht al een dagje fotograferen met een pre-productiemodel van de Canon EOS-1D X Mark III. Houd de komende dagen de website in de gaten voor de eerste beelden en onze ervaringen met deze topcamera.Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in