Pentax K-3 Mark III

Pentaxfans moeten nog wat langer wachten op de voor dit jaar aangekondigde nieuwe dslr: de Pentax K-3 Mark III verschijnt in februari.

Eerder toonde Ricoh in een video al de spiegelreflex die het bedrijf in ontwikkeling heeft. Vandaag onthult het de naam en meer specificaties van de camera met APS-C-sensor. De Pentax K-3 Mark III zal eind februari van het volgend jaar gepresenteerd worden.

Een prototype van de dslr is vorig jaar al tentoongesteld tijdens het 100-jarig jubileum van Pentax. Bij dat evenement heeft Ricoh gezegd dat de nieuwe camera tegen het einde van 2020 zou worden gelanceerd. Daar komt het bedrijf nu dus op terug, omdat de derde generatie K-3 zich nog in de laatste fase van de ontwikkeling bevindt. Zodra de ontwikkeling is afgerond, gaat Ricoh het productiesysteem van de camera stroomlijnen. Al is de prijs van de Pentax K-3 III nog niet bekendgemaakt, het bedrijf deelt vandaag wel een overzicht van de productspecificaties ervan.

Specificaties Pentax K-3 Mark III

De nieuwe camera krijgt een CMOS-sensor in APS-C-formaat met 25,7 megapixels. Die is gebouwd op een beeldstabilisatiesysteem dat een effectieve compensatie van 5,5 stops zal bieden. De beeldsensor is ook voorzien van een ultrasonische stofverwijdering genaamd DR II. Volgens opgave zal de K-3 III een indrukwekkende gevoeligheid krijgen van ISO 100 tot 1.600.000.

Als belichtingsmeter gebruikt de aankomende camera een RGBIr-sensor van 307.000 pixels. De derde iteratie van de K-3 stelt automatisch scherp met 101 kruistype autofocuspunten op basis van contrastdetectie. Dit Safox 13-systeem ondersteunt focus peaking en gezichtsdetectie. De snelste sluitertijd is 1/8000 seconde en burstrates zijn mogelijk tot 12 beelden per seconde. In één reeks kan de camera maximaal 32 beelden in volledige kwaliteit vastleggen. Filmen kan met de K-3 III op 4K-kwaliteit tegen 24p of 30p.

Kadreren gebeurt met de prismazoeker die 100 procent van het beeld toont of met het touchscreen van 3,2 inch achterop. De Pentax K-3 III heeft verder wifi en Bluetooth aan boord en net als zijn voorganger twee sleuven voor SD-kaarten. Meer informatie over de aankomende spiegelreflex lees je op de website van fabrikant Ricoh.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in