Laowa 14mm f4 Zero-D

De Laowa 14mm f/4 Zero-D is beschikbaar voor de spiegelreflexcamera's met full-frame sensor van Nikon en Canon.

De nieuwe Laowa 14mm f/4 Zero-D DSLR gaat volgens de fabrikant de rustige spiegelreflexmarkt prikkelen. De lens is volledig opnieuw ontworpen voor de full-frame spiegelreflexen van Canon en Nikon. De interne optica is dus niet dezelfde als die in de andere 14mm f/4 Zero-D van het bedrijf, die is ontwikkeld voor systeemcamera’s.

In een markt die steeds verder verschuift naar spiegelloze systemen, is deze groothoek een opvallende eend in de bijt. “Dslr’s zijn er al lang, en hebben veel loyale fans. Natuurlijk gaat vandaag de dag alle aandacht uit naar systeemcamera’s, maar veel fotografen houden nog steeds van de grootte, de bedienbaarheid, de optische zoekers en de batterijduur van spiegelreflexen”, vertelt het bedrijf over de introductie. “Omdat Canon en Nikon nog steeds een groot aandeel in de dslr-categorie hebben, zijn we ervan overtuigd dat de lens populair zal worden dankzij zijn uniekheid en allround mogelijkheden.”

Specificaties Laowa 14mm f/4 Zero-D

De prime heeft een kijkhoek van 114 graden. Zero-D staat voor Zero-Distortion, waardoor de lens geen vervorming zou moeten vertonen. Dat scheelt veel tijd in het nabewerken van de beelden vergeleken met andere dslr-lenzen met dit brandpuntsafstand.

Het objectief heeft een korte minimale scherpstelafstand van 14,5 centimeter. Dat biedt fotografen de mogelijkheid om perspectieven te overdrijven. De lens zou een ‘romig’ bokeh moeten geven en heeft een diafragma dat bestaat uit vijf lamellen. De lens heeft filterdraad voor filters met een diameter van 67 mm.

De 14mm is klein en licht. De Canon-versie heeft een gewicht van 320 gram en is 75 mm lang. De versie voor Nikon F is zelfs 2 mm korter, maar weegt dan weer 40 gram meer. Beide varianten hebben een maximale diameter van 72,5 mm.

De 14mm f/4 met Canon EF-mount is voorzien van een chip die het mogelijk maakt automatisch het juiste diafragma te kiezen. Fotografen kunnen de opening zo op de camera regelen, waarbij alle metadata in de EXIF-data wordt bijgeschreven.

De Laowa 14mm f/4 Zero-D DSLR is nu te pre-orderen voor een prijs van 599 euro. De exacte leverdatum is nog niet bekend.

Bekijk hier een aantal voorbeeldfoto’s van het nieuwe objectief, gemaakt door ambassadeurs van Laowa.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in