Phase One heeft met Capture One 20 de nieuwste versie van zijn fotobewerkingssoftware geïntroduceerd. Het Deense bedrijf heeft op basis van feedback van gebruikers van eerdere versies de software verbeterd. Daardoor is Capture One in versie 20 volgens de Denen “dynamischer, intuïtiever, flexibeler en beter dan ooit”. Dankzij de intuïtieve en functionele interface zouden ook nieuwe gebruikers gemakkelijk met de software kunnen werken.

De terugkoppeling leverde voor versie 20 van Capture One naast de verbeteringen in de workflow ook nieuwe bewerkingsmogelijkheden op. Een voorbeeld daarvan is de Color Editor. Daarmee kan je op een gebruiksvriendelijke manier de tint, verzadiging en helderheid van kleuren aanpassen. Ook bevat Capture One nu een functie om ruis te onderdrukken, waarbij kleuren en scherpte behouden blijven. Een andere nieuwe toevoeging is de High Dynamic Range-tool, die je meer controle geeft over contrasten en kleurtoon. Zo kun je er schaduwen en zwarttinten mee ophalen of de helderste delen van een foto een boost geven. Verder bevat het programma een nieuw cropgereedschap dat het bijsnijden van foto’s makkelijker moet maken. Op de website van Phase One vind je alle vernieuwingen.

Natuurlijk biedt het programma ook ondersteuning voor nieuwe lenzen en voor recent geïntroduceerde camera’s, waaronder de Nikon Z 50, de Canon EOS M6 Mark II en 90 D, de Ricoh GR III en de Panasonic Lumix S1H. De complete lijst van ondersteunde toestellen vind je op deze pagina.

Advertentie

Prijzen Capture One 20

Capture One 20 is per direct beschikbaar, je kunt dertig dagen gratis proefdraaien met het programma. Wil je daarna het programma aanschaffen, dan heb je meerdere mogelijkheden. De volledige versie kan je gebruiken door eenmalig 349 euro over te maken of door maandelijks 24 euro te betalen. Een upgrade vanaf een vorige versie kost je ongeveer 189 euro. Er bestaan ook versies van Capture One die enkel werken met Fujifilm- of Sony-camera’s. Deze zijn met 149 euro eenmalig of 11 euro per maand een stuk goedkoper.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in