De Canon EOS 90D en M6 Mark II zijn met hun sensor van 35,2 megapixel en de laatste generatie DIGIC 8-processor geschikt voor de ambitieuze fotograaf.

Met de nieuwe EOS 90D en de EOS M6 Mark II richt Canon zich op de gevorderde fotograaf die op zoek is naar hoge framerates en hoge resoluties. Het zijn de opvolgers van de spiegelreflex EOS 80D en de systeemcamera EOS M6. De EOS 90D is een dslr met een vertrouwde, robuuste body die perfect is voor sport- en natuurfotografen. Voor het dagelijks leven is er de EOS M6 Mark II, een compacte systeemcamera die ideaal is voor fotografen die onderweg zijn.

90D

Nieuwe processor en sensor voor 90D en M6 Mark II

Beide modellen zijn uitgerust met een nieuwe 32,5 Megapixel APS-C CMOS-sensor en de nieuwste generatie DIGIC 8-processor. Deze processor zorgt voor een hogere verwerkings- en responssnelheid. De korte sluitertijd van 1/16000e seconde is perfect voor het vastleggen van kortdurende bewegingen van een onderwerp. Met deze sluitertijd kan het diafragma verder worden geopend om een grotere scherptediepte te creëren, ook bij gewoon omgevingslicht.

Met een ISO-bereik van 100 tot 25.600 presteert de nieuwe sensor beter in omgevingen met weinig licht. Ten opzichte van de EOS M6 stelt de nieuwe EOS M6 Mark II scherp bij EV-5 wanneer lenzen worden gebruikt met een diafragma van f/1.4 of groter – perfect voor opnamen bij bewolkt maanlicht, in gebouwen of in schaduwpartijen.

Autofocus en tracking

De EOS 90D haalt met autofocus-tracking een opnamesnelheid van 10 fps en 11 fps in de Live View-modus. Dankzij de optische zoeker kun je snel reageren bij het maken van natuuropnamen, zoals vogels tijdens hun vlucht. Een 58 L JPEG-burst rate stelt fotografen in staat om continu-opnamen van snelle en onvoorspelbare onderwerpen te maken, en daar achteraf een keuze uit te maken. De accu in de EOS 90D heeft een gebruiksduur voor maximaal 1.300 opnamen.

De nieuwe EOS M6 Mark II systeemcamera weet een continue opnamesnelheid van 14 fps en indrukwekkende reeksopnamen tot 30 fps in RAW met autofocus-tracking te realiseren. De systeemcamera is voorzien van UHS-II-ondersteuning en burst rates tot 80 L JPEG-beelden om actiemomenten vast te leggen. Beide modellen bieden focus bracketing en focus stacking in Canons Digital Photo Prosfessonal software.

Canon heeft beide modellen voorzien van een snelle en nauwkeurige oplossing voor autofocus-tracking van het oog. In de EOS 90D werkt dit samen met de 220.000 pixel RGB+IR-meetsensor met knipper-detectie. Dit resulteert in een betrouwbare gezichtsdetectie en meer controle over de totale belichting.

Digital Lens Optimiser en Diffraction Correction zijn twee lenscorrectiefuncties die rechtstreeks in beide camera’s zorgen voor perfecte opnamen. Wifi en Bluetooth zijn aanwezig om content creators beeldmateriaal direct via social mediakanalen te laten delen.

Filmen in 4K met EOS 90D en M6 Mark II

De EOS 90D en EOS M6 Mark II kunnen videobeelden registreren met een resolutie van 4K. Daarbij wordt de volledige beeldhoek van de lens gebruikt. Opnemen in Full HD kan tot 120 fps waardoor onder meer slow motion-opnamen mogelijk worden.

In zowel Full HD- als 4K-videomodi is Canons Dual Pixel CMOS AF-systeem beschikbaar in zowel met een groter beeldbedekking (88 x 100 %) dan bij voorgangers. Ook bij filmen volgt en accentueert de Eye-trackingfunctie de ogen van het onderwerp.

Een microfoonaansluiting is in beide nieuwe modellen aanwezig om een helder, onvervormd geluid vast te leggen. De EOS 90D heeft ook een aansluiting voor een hoofdtelefoon voor meer controle over de geluidskwaliteit hebben.

Meer controle en betere handling

De EOS 90D heeft het vertrouwde spiegelreflexdesign van Canon, met een grote grip voor een goede handling en balans. Vooral bij lange lenzen tijdens sport- of natuurfotografie is dat ideaal. De body is wat lichter dan die van zijn voorganger. Twee multifunctionele draaiknoppen, waaronder de van de professionele EOS-modellen overgenomen multi-controller,  en de gebruikelijke EOS-toetsen, bieden fotograferen een ruimere keuze aan scherpstelpunten en een directe toegang tot nuttige instellingen. Het 7,7cm-touchscreen van de EOS 90D is in alle posities te draaien en is volgens Canon ook in fel zonlicht af te lezen.

De EOS M6 Mark II heeft een afneembare zoeker en een kantelbaar scherm om te fotograferen en filmen vanuit verschillende standpunten.

De Canon M6 Mark II heeft een afneembare zoeker.

De EOS 90D heeft een verkoopadviesprijs van circa 1320 euro, de EOS M6 Mark II is verkrijgbaar voor zo’n 950 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in