Home Nieuws Adobe updatet alle versies van Lightroom

Adobe updatet alle versies van Lightroom

0
Adobe updatet alle versies van Lightroom
Lightroom wordt uitgebreid met tutorials die je helpen je foto's te verbeteren.

De introductie van Photoshop op de iPad was niet het enige nieuwtje dat Adobe op Adobe Max 2019 publiekelijk maakte. De softwareproducent kondigde een groot aantal updates van zijn producten aan. Daaronder zijn ook veel updates voor de fotografieproducten van Creative Cloud, zoals Lightroom.

De meeste updates betreffen de desktopversie van dit programma. De begeleide studies en interactieve bewerkingen ken je wellicht al van Android, ChromeOS en iOS, maar zijn nu ook voor de computerversie van Lightroom beschikbaar. De toevoegingen (zie screenshot hierboven) laten je zien hoe je foto’s kunt bewerken en bieden inspiratie van professionele fotografen. De zelfstudies start je met een klik op het icoon aan de linkerkant van Lightroom. Volgens Adobe krijg je dan onder meer filters “en andere nieuwe content”, die dagelijks worden bijgewerkt.

Lightroom wordt sneller

Verder biedt de update de gebruiker meer controle over de export. Zo kun je bewerkte beelden niet langer alleen exporteren in het originele formaat en JPEG, maar ook als een TIF-bestand. Bovendien heeft Adobe extra opties toegevoegd, zodat je ook meer kunt bepalen over de resolutie, compressie, metagegevens, de naam, de scherpte en de kleurruimte van het bestand dat je wilt opslaan.

Lightroom voor Windows en Mac biedt nu ook ondersteuning voor GPU-versnelling met de nieuwste generatie grafische kaarten. Dit zorgt voor een soepelere en snellere respons bij het bewerken van je beelden. Vooral bij monitoren met een 4k-resolutie en hoger en bij krachtigere GPU’s zul je dit verschil merken.

De update geeft Lightroom ook een extra functie die de randen opvult als een panoramafoto iets gedraaid is. De Content Aware-technologie vult de ontstane leegtes intelligent op. Deze tool is ook beschikbaar voor Adobe Camera Raw en Lightroom Classic.

De randen van gedraaide panoramafoto’s worden opgevuld met behulp van de Content Aware-technologie.

Adobe heeft ook de mobiele versies van Lightroom onder handen genomen. Zo bieden de Android- en ChromeOS-versies meer controle over de export, vergelijkbaar aan de extra mogelijkheden zoals hierboven beschreven voor de desktop-Lightroom. Ook worden ze uitgebreid met een batch-exportfunctie. De nieuwe functies komen binnenkort ook beschikbaar voor iOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in