Met de introductie van de Samyang AF 14mm F2.8 RF is Samyang Optics na Canon zelf de eerste fabrikant die een autofocuslens voor camera’s met RF-lensvatting op de markt brengt. De ultragroothoek heeft een beeldhoek van 113,9 graden beeldhoek en een diafragmabereik van f/2.8 tot f/22.

Ontwerp met 6 speciale lenselementen

Samyang heeft voor het ontwerp van de nieuwe lens gekozen voor 14 lenzen in 10 groepen. Hieronder zijn 6 speciale lenzen, waaronder 3 asferische, 1 hoge reflectie-lens en 2 extra-lage dispersie-lenzen. Ze zijn gemaakt van speciale glassoorten, die zorgen voor een minimale vervorming en een uitstekende beeldkwaliteit van hoek tot hoek. Dit is voor een objectief met een grote beeldhoek van 113,9 graden vaak een uitdaging.

Het diafragma bestaat uit zeven bladen die moeten zorgen voor een mooie zachte en ronde bokeh. De lens heeft een weerbestendige constructie en is voorzien van een filterhouder en een AF-MF schakelaar.

Samyang AF 14mm F2.8 RF

AF 14mm F2.8 RF is licht en compact

De AF 14mm F2.8 RF is speciaal ontworpen om de gebruikerservaring met de systeemcamera’s van Canon te verhogen. Daarom is de flange-afstand (afstand van het achterste deel van het objectief tot de sensor) verkleind. Met een gewicht van 484 gram en een lengte van 95,3 mm is het een licht en compact objectief. Het lensdeel dat zorgt voor de scherpstelling is zo licht mogelijk gemaakt, wat bijdraagt aan een snelle en nauwkeurige autofocus.

Andere specificaties van de Samyang AF 14mm F2.8 RF

  • UMC-coating
  • Lineaire STM AF-motor
  • Scherpstelafstand van 20 cm
  • 0,12x Vergrotingsmaatstaf
  • Maximale diameter: 86 mm
  • Beeldhoek APS-C: 89,8 graden

Samyang RF USB Lens Station

Om zijn RF-autofocusobjectieven optimaal te laten functioneren op de huidige en toekomstige camera’s, heeft Samyang de een USB Lens Station ontwikkeld. Hiermee kunnen fotografen diverse functies van de lenzen zelf aanpassen. Zo kunnen zij de firmware updaten, de gevoeligheid van de handmatige scherpstelling veranderen en de positie van het diafragma opnieuw kalibreren, mocht dit door transport of stoten verschoven zijn. De hiervoor benodigde software Samyang Lens Station Manager is gratis te downloaden.

Samyang RF USB Lens Station.

Zowel de Samyang AF 14mm F2.8 RF als de Samyang Lens Station voor Canon RF zijn vanaf half november beschikbaar. De adviesverkoopprijzen bedragen respectievelijk 725 euro en 69,95 euro.

Bekijk hieronder een sample gallery met foto’s van de nieuwe Samyang.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in