Sigma FP


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


In juli werd de Sigma fp voorgesteld aan de fotografiewereld, de kleinste en lichtste full-frame camera ter wereld met L-vatting. Over de prijs maakte het bedrijf toen nog geen details bekend, maar de broncode van de Sigma-website onthulde dat hij hoogstwaarschijnlijk 1899 dollar zal gaan kosten. 

De prijs kwam aan het licht toen enkele oplettende Reddit-gebruikers in de broncode van de Sigma-website doken. Daarin was een regel te zien met het label “og:price:amount”, gevolgd door 1899. Op de volgende regel was te lezen dat het over USD ging.

Of dit ook de officiële prijs gaat worden, kunnen we natuurlijk niet met zekerheid zeggen, maar het lijkt alvast zeer waarschijnlijk. Kort nadat de informatie online verscheen, paste Sigma immers zijn website aan en verwijderde het alle verwijzingen naar het bedrag. Andere bronnen, zoals de Japanse website Nokishita, vermelden bovendien dezelfde prijs. Volgens deze laatste zal de Sigma fp al op 20 oktober beschikbaar zijn.

Sigma fp concurrent van Nikon Z6?

We zijn hoe dan ook benieuwd naar de Sigma fp, want deze prijszetting brengt hem in lijn met andere entry-level systeemcamera’s, waaronder de Nikon Z6. De Sigma fp heeft afmetingen van 112.6 × 69.9 × 45.3 mm en zal slechts 422 gram wegen met batterij en SD-kaart. Het toestel is voorzien van een 24,6 MP BSI-CMOS-sensor, een ISO van 100-25.600 en een focussysteem van 49 punten dat voorzien is van face detect en eye detect.Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in