Adobe Fresco Ipad
Advertentie

Leer betere foto's te maken op de Photo Inspiration Day

15 september, Antwerpen

De Photo Inspiration Day is een dag vol fotografie, waarbij de nadruk ligt op het opdoen van praktijkkennis. Bestel nu je tickets en profiteer tot en met 20 augustus van 2 euro early bird korting.


 

Adobe heeft een ruim aanbod aan professionele tools beschikbaar via Creative Cloud. Als (professioneel) fotograaf kan je bijvoorbeeld aan de slag met Adobe Lightroom en Photoshop. Veel creatievelingen houden het echter niet bij een enkele hobby en voor hen komt daar nu Adobe Fresco bij, eerder gekend als Project Gemini.

Wie dus graag eens een portret schildert in plaats van een foto te maken, kan later dit jaar aan de slag met Adobe Fresco. Dat heeft zijn naam gekregen van een eeuwenoude Italiaanse schildertechniek. Wanneer de app juist beschikbaar zal zijn is niet bekend, maar we weten wel dat de private bètatest momenteel beschikbaar is. Adobe komt zo dus met een eigen alternatief voor populaire apps als Procreate.
Adobe Fresco Ipad
Uit de promotievideo is het duidelijk dat Adobe van Fresco veel meer wil maken dan een gewone Paint-kloon. Zo zie je duidelijk dat je in lagen kan werken om zo elk object in je werk afzonderlijk te kunnen bewerken, indien gewenst zelfs in Photoshop CC. Om een zo realistisch mogelijke weergave te produceren, hebben Adobe-wetenschappers onder andere de interactie van verschillende kleurpigmenten en de fysica achter water- en olieverf onderzocht. Zo zou je met andere woorden een levensecht resultaat moeten krijgen.