Venezuela Crisis, Ronaldo Schemidt, Agence France-Presse

De World Press Photo Foundation heeft de winnaars van de 61ste World Press Photo Contest bekendgemaakt. De Venezolaanse fotograaf Ronaldo Schemidt wint de World Press Photo of the Year Award 2018.De bekroonde foto werd gemaakt tijdens een betoging tegen de Venezolaanse president Maduro en toont een betoger die in brand staat. De man vatte vuur nadat een brommer […]

De World Press Photo Foundation heeft de winnaars van de 61ste World Press Photo Contest bekendgemaakt. De Venezolaanse fotograaf Ronaldo Schemidt wint de World Press Photo of the Year Award 2018.De bekroonde foto werd gemaakt tijdens een betoging tegen de Venezolaanse president Maduro en toont een betoger die in brand staat. De man vatte vuur nadat een brommer ontplofte. Hij overleefde, maar hij hield er wel zware brandwonden aan over. “Het is een klassieke foto”, zegt juryvoorzitter Magdalena Herrera, “maar hij straalt ook meteen energie en dynamiek uit. De compositie is heel goed en hij straalt kracht uit. De kleuren, de beweging en de compositie zijn uitstekend.” Jurylid Bulent Kiliç wijst op een klein detail in de foto: “Er staat een pistool op de muur, met de tekst PAZ (vrede) ernaast. Dat maakt deze foto ook sterk.”
Genomineerd voor de World Press Photo of the Year waren ook nog Patrick Brown, Adam Ferguson, Toby Melville en Ivor Prickett. Hieronder zie je hun foto’s.


 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.