CEWE Photo Challenge 2020

Met deze tips geef je jouw fotografie een flinke boost en vergroot je je specifieke fotoskills voor elke categorie van de CEWE Photo Challenge 2020.

Zoals jullie eerder op Shoot hebben kunnen lezen, is de CEWE Photo Challenge 2020 al een aantal weken in volle gang. En ook dit jaar is de populaire fotowedstrijd een groot succes. In de eerste vijf weken werden er al honderden foto’s met het thema “Het mooiste van België” ingestuurd door fotograferende landgenoten.

En niet alleen in aantallen loopt het storm bij de fotowedstrijd. Ook de kwaliteit van de tot nu toe ingezonden foto’s is prijzenswaardig. Kijk maar eens naar de weekwinnaars die de jury de afgelopen weken heeft genomineerd voor de finale. Daar zitten vele pakkende, kundige én verrassende beelden tussen! Deze maken allemaal kans op de schitterende eindprijzen van de CEWE Photo Challenge 2020.

Vergroot je kansen bij CEWE Photo Challenge

Maar laat je door die vele prachtige inzendingen vooral niet tegenhouden om je eigen foto’s in te sturen! Want op de website van CEWE staan een heleboel praktische tips waarmee je jouw fotografie een flinke boost kunt geven. Voor elke van de vier categorieën van de wedstrijd kun je er terecht om je specifieke fotoskills te vergroten. We wijzen je hier alvast op de beste artikelen waarmee jij je fotografie naar een hoger niveau tilt. Breng ze in de praktijk en stuur direct je foto’s in!

Tips voor betere dierenfoto’s

Wat is een goede kijkrichting, waar leg je het focuspunt? Laat je hier inspireren door de uitgebreide kennis van de ervaren wildlife-fotograaf Johan Elzenga.

Voor treffende dierenfoto’s hoef je zeker niet een verre reis naar een Afrikaans natuurreservaat te boeken. Ook in de dierentuin maak je schitterende foto’s van (iets minder) wilde dieren. Dit artikel geeft je vijf tips hoe je het beste uit je dagtrip naar de zoo haalt. En met deze adviezen maak je zeker een mooie reportage van die dag.

Vakantie in eigen land vastleggen

België heeft natuurlijk een aantal heerlijke stranden. Daar geniet je niet alleen van zon en zee, ze staan ook garant voor rustieke foto’s én actiebeelden. Waar je op kan letten bij het fotograferen aan de kust, lees je in dit artikel.

Helaas is niet elke dag geschikt voor een heerlijke stranddag. Niet getreurd, want ook bij regenachtige dagen kan je schitterende beelden maken. En helaas hebben we daarvan genoeg in ons land. Laat je voor die dagen inspireren door deze tips voor regenfotografie.

Architectuur & technologie

Welke lenzen zijn het beste voor het vastleggen van gebouwen, welke compostieregels leveren strakke beelden? Houd deze acht adviezen in het achterhoofd en je maakt zeker mooiere foto’s van architectuur.

Vliegtuigen zijn indrukwekkende machines die de zwaartekracht soms lijken te tergen. Maar het vergt wel geduld en kennis om deze toonbeelden van de technologische mogelijkheden te vereeuwigen op de gevoelige sensor. Dit artikel kan je daar zeker bij helpen.

Fotograferen van hobby & vrije tijd

Voor de categorie Hobby & vrije tijd van de CEWE Photo Challenge kan je foto’s insturen met daarop uiteenlopende facetten van het dagelijks leven. Met je bloedverwanten breng je waarschijnlijk de meeste vrije uurtjes door. Dus vraag je vader, dochter of oom eens te poseren als een waar fotomodel voor een van deze creatieve familieportretten.

Feestjes staan garant voor blije gezichten en heerlijke herinneringen. Met deze vijf tips voor het vastleggen van partijtjes geniet je nog jaren na van je feestfoto’s. En probeer ze ook eens in zwart-wit te fotografen!

CEWE Photo Challenge 2020: stuur jouw foto’s nu in!

Je ziet het, tips en inspiratie genoeg om betere foto’s te maken. Daarmee maak je ongetwijfeld meer kans om op te vallen tussen al die andere inzendingen. Bovendien heb je nog tijd genoeg. De CEWE Photo Challenge 2020 met het thema “Het mooiste van België” loopt namelijk tot en met 15 november 2020.

Dus stuur je foto’s in en laat zien wat België typisch Belgisch maakt, wat België bij jóu oproept. Welke verborgen plekjes, typische gewoontes of stereotype beelden doen je meteen aan ons land denken? Welke gebeurtenissen, mensen of fenomenen zijn volgens jou typisch Belgisch?

Stuur jouw foto’s voor de CEWE Photo Challenge 2020 nu in op de website van CEWE!

Zo werkt CEWE Photo Challenge 2020

 • Stuur jouw foto in tot en met 15 november 2020 en maak kans op een van de vele mooie prijzen.
 • Elke week worden per categorie de 5 beste foto’s gekozen.
 • Per periode kiest CEWE uit deze beste foto’s per categorie 5 genomineerden.
 • Uit deze genomineerden worden uiteindelijk de categorie winnaars en de algemene winnaar van de CEWE Photo Challenge 2020 gekozen.

Dit kan je winnen

 • De beste foto’s van de week ontvangen een CEWE voucher van 20,- EURO voor een product naar keuze.
 • De beste foto’s van de periode ontvangen een CEWE voucher van 50,- EURO voor een product naar keuze.
Koppelpoort Albert Dros
Inzending van Albert Dros.
 • De Hoofdprijs is een Fotogenieke midweek langs de verborgen parels in Nederland. Verblijf 3 nachten in het prachtige kasteel Sterkenburg te Driebergen-Rijsenburg inclusief uitgebreid ontbijt (voor 2 personen). Inclusief een bezoek aan Amersfoort, deze stad is recentelijk uitgeroepen tot meest fotogenieke stad van Nederland, samen met een professionele fotograaf. Stel al jouw vragen omtrent fotografie en ontvang nieuwe tips en trics tijdens een unieke workshop. Ook zul je een zeer bijzondere wandeling maken samen met een schaapsherder en zijn kudde in het natuurpark de Utrechtse Heuvelrug. Hij kent dit gebied als zijn broekzak en brengt je naar de mooiste vergezichten en pareltjes van dit gebied.
  + Een CEWE voucher t.w.v. 450,- EURO geldig voor het gehele CEWE assortiment.
 • De 4 categoriewinnaars winnen een overnachting tussen de wilde dieren in Pairi Daiza, de mooiste Zoo van Belgie. Inclusief diner (excl. drank) voor 2 personen in een luxe lodge met uitkijk op het eigen terrein van wilde dieren naar keuze. Je ontvangt ook twee dagkaarten.
  + Een CEWE voucher t.w.v. 100,- EURO geldig voor het gehele CEWE assortiment.
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in