De LUMIX G9II is de nieuwste camera van Panasonic.

Naast de aankondigingen van Apple en Fujifilm, introduceerde dinsdag ook Panasonic een nieuw toestel. Het gaat om de Panasonic LUMIX G9II systeemcamera, die onder andere een betere sensor en Phase Detection Auto-Focus (PDAF)-technologie krijgt. Het is de eerste keer dat PDAF toegevoegd wordt aan de Micro Four Thirds LUMIX G-serie.

In reactie op de groeiende vraag naar creatieve beeldproductie, moet dit nieuwe model beelden van hoogwaardige kwaliteit met een hoge resolutie en levendige kleuren gaan leveren. Daarnaast zal de camera beter en sneller presteren dan zijn voorganger. Dit dankzij de nieuwe autofocusmethode die is gebaseerd op Panasonic’s PDAF-expertise in herkenningstechnologie en de zeer snelle burst-opnamemodus. Zo kan de camera burst-opnames maken met een snelheid van 60 fps in de AFC-modus en SH pre-burst-opnames, waardoor zelfs dynamisch bewegende onderwerpen altijd kunnen worden vastgelegd.

De nieuwe Live MOS-sensor met 25,2 megapixels en de bijbehorende processor leveren beelden af met een hoge resolutie en rijke kleuren. Het beeldstabilisatiesysteem van LUMIX is ook verbeterd, met een 8-stops B.I.S. (body-beeldstabilisator) gecombineerd met een 7,5-stops 5-assige Dual I.S. 2 en geavanceerde Active I.S. voor uitstekende stabilisatie van videobeelden. Dit laat je toe om nog langer handheld te fotograferen bij dynamische onderwerpen. Daarnaast zijn er verbeterde zwart-wit fotostijlen toegevoegd, zoals het nieuwe LEICA Monochrome en REAL TIME LUT voor aangepaste kleurinstellingen.

Advertentie

Panasonic wil met de LUMIX G9II tegemoetkomen aan de behoeften van creatieve professionals die hun artistieke visie willen verwezenlijken op manieren die de mogelijkheden van fotografie en videografie overstijgen.

De Panasonic LUMIX G9II heeft een adviesprijs van 1.899 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in