De nieuwe NIKKOR Z 17-28MM f/2.8 is het lichtste groothoekzoomobjectief voor Nikon Z systeemcamera's. Benieuwd naar de specificaties?

Dankzij het groothoekbereik van de NIKKOR Z 17-28mm is hij bijzonder geschikt voor landschappen of stadsgezichten, maar ook voor documentairefotografie of straattaferelen. Met groothoekopnamen laat je als videomaker kijkers als het ware opgaan in de scène of creëer je een gevoel van ruimte wanneer je in krappe ruimten filmt.

Creatief model

De NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 heeft alles in huis om creatievelingen te plezieren. Zo beschikt het objectief over een vast diafragma van f/2.8 met negen lamellen is ideaal voor het neerzetten van een fraaie scherptediepte of het werken met weinig licht. De korte scherpstelafstand van 0,19 m geeft ook spannende mogelijkheden. Het model beschikt over een grote zoomring, een fluisterstille AF en is afgedicht tegen stof en waterdruppels. Het voorste element heeft een diamater van 67mm en het objectief weegt ongeveer 450 gram.

De NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 is vanaf eind oktober beschikbaar aan de adviesprijs van € 1349.

Advertentie

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in