Het moederbedrijf achter het socialemediaplatform Snapchat, Snap, heeft een eigen drone aangekondigd, de Pixy. De vliegende camera is zo klein dat hij in je broekzak past en je hem overal mee naartoe kan nemen om je avonturen vanuit nieuwe perspectieven vast te leggen.

Pixy is ontworpen als een metgezel van Snapchat. Er is geen controller waarmee je de drone kunt besturen. Je legt de drone op ooghoogte op je hand, waarna hij begint te vliegen en jou gaat volgen. Je kan de drone ook op één plek laten zweven of daar in rondjes vliegen.

De drone heeft geen SD-kaart waarop filmpjes kunnen worden opgeslagen. Videobeelden draagt hij direct draadloos over naar Snapchat Memories. Daar kun je de bewerkingstools van Snapchat gebruiken om de beelden aan te passen. Vervolgens kun je de filmpjes delen op Chat, Stories, Spotlight of een ander platform.

Advertentie

Pixy maakt beelden voor je smartphone

Dit soort korte filmpjes zijn natuurlijk niet vergelijkbaar met de video’s die je met een ‘grote’ drone kunt maken. Maar ze passen perfect bij de hapsnap video’s die de Snapchat-doelgroep op het platform deelt. Ook de kwaliteit van de beelden is niet de beste. De camera heeft een sensor die foto’s van 12 megapixels en video’s met maximaal 2.7K tegen 30p registreert. Dat is natuurlijk niet de kwaliteit die je op een groot scherm wilt zien, maar goed genoeg om te bekijken op een smartphone.

De Pixy is zo groot als de hand van een volwassene en weegt slechts 101 gram. Aan de bovenkant van het minimalistisch ontworpen behuizing bevindt zich een programmakeuzewiel waarmee je een van de zes vluchtmodi selecteert. Met een volle, overigens verwisselbare, batterij kun je vijf tot acht vluchten van tien tot twintig seconden maken.

Vooralsnog is de Pixy enkel in de Verenigde Staten en in Frankrijk verkrijgbaar. Op de webwinkel van Snap kun je de minidrone vanaf nu bestellen voor prijzen vanaf 249 dollar. Kopers moeten nog wel minimaal vier maanden wachten totdat ze de drone in huis hebben.

Pixy
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


2 REACTIES

    • Ik heb dit ook ergens gelezen in een dagblad. Zou moeten kloppen wat ze daar op die dronesite zeggen. Benieuwd of dat gaat kloppen met de vereisten die Europa oplegt…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in