Samyang AF 35mm

De Samyang AF 35mm F1.4 is heeft verbeteringen zowel in het optisch ontwerp als in de behuizing en de motor voor de autofocus.

Met de Samyang AF 35mm F1.4 FE II aan kondigt de Chinese objectievenmaker een nieuwe lichtsterke groothoek voor Sony E aan. De lens werkt zowel op fullfame- als op APS-C-camera’s van het merk.

Samyang Optics viert dit jaar zijn vijftigjarig jubileum en markeerde deze mijlpaal eerder al met zijn eerste zoomobjectief, de AF 24-70mm F2.8 FE. Deze wordt nu opgevolgd met de nieuwe AF 35mm F1.4 FE II , de verbeterde versie van het populaire fullframe objectief. Volgens de fabrikant is de lens ideaal voor portret- en landschapsfotografie én voor video-opnamen.

Het objectief biedt een haarscherp beeld tot in de hoeken. Twee asferische elementen zorgen voor een uitstekend contrast en een nauwkeurige detailweergave. Een speciale coating garandeert kraakheldere foto’s, zelfs in uitdagende lichtomstandigheden. Samyang heeft de CCI (Color Contribution Index) verbeterd, waardoor de nieuwe versie een nog kleurechter beeld geeft.

Samyang AF 35mm

Samyang AF 35mm F1.4 FE II is beter in filmen

Een lineaire stappenmotor is verantwoordelijke voor een snelle, accurate en stille autofocus en tracking, die het maximale uit de Sony-camera’s haalt. Waar de vorige 35mm F1.4 nog voor fotografie ontworpen was, is de nieuwe versie ook geoptimaliseerd voor het filmen. Zo is de autofocus geluidloos en vrij van vibratie en volgt het objectief onderwerpen sneller en accurater.

Het nieuwe objectief heeft zowel een Focus Hold-knop als een Custom Switch. Met de Focus Hold knop vergrendel je de AF-scherpstelling op de automatisch ingestelde afstand. Via het menu van de camera is het ook mogelijk om andere functies, zoals Eye-AF toe te wijzen aan de knop. Met de Custom-schakelaar regel je in de AF-stand de instelling van het diafragma rechtstreeks op de lens. Via het optionele Lens Station kan je de schakelaar van een eigen gewenste functie voorzien.

Ook de behuizing is verbeterd. Deze is nu op vier plekken afgedicht, zodat het objectief stof- en spatwaterdicht is. De Samyang AF 35mm F1.4 FE II is vanaf medio april te koop voor een prijs van 699,99 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in