like-knop

Instagram-gebruikers krijgen een like-knop in de vorm van een hartje. Zo kunnen ze een Story liken, zonder een privébericht te versturen.

Naar goede gewoonte is het Instagrambaas Adam Mosseri zelf die de nieuwigheid uit de doeken doet. De nieuwe like-knop moet er vooral voor zorgen dat gebruikers met een populaire Story hun inbox niet overstroomd zien met eenvoudige reacties. “De bedoeling erachter is dat mensen elkaar nog beter complimenten kunnen geven, zonder dat de inbox met privéberichten overhoopgehaald wordt”, aldus Mosseri. 

❤️ Private Story Likes ❤️

Starting to roll out today, you can now send some love by liking people’s stories without sending a DM.

Likes on stories are private and do not have counts. Rather, they appear as hearts next to people’s handles in your Stories view sheet. 🙏🏼 pic.twitter.com/l56Rmzgnnw— Adam Mosseri (@mosseri) February 14, 2022

Like-knop zonder privébericht 

Wie Instagram Stories bekijkt, zal daar straks een hartjes-icoontje zien opduiken. Dat zal tussen het tekstvak en het papieren vliegtuigje komen te staan. Erop tikken staat gelijk aan een like, die door een teller bijgehouden wordt en dus niet meer in de privéberichten van de Story-uploader belandt.  

De content creator kan zijn eigen Stories openen en nagaan wie het verhaal bekeken en geliket heeft. Wie de cijfers liever voor zichzelf houdt, moet zich geen zorgen maken: andere bezoekers krijgen de like-teller niet te zien. In dat opzicht verandert er dus niets: alleen de uploader zelf krijgt een inzicht in de statistieken.

Naar goede gewoonte rolt moederbedrijf Meta zijn updates niet in alle regio’s tegelijkertijd uit. Mogelijk kan het dus nog even duren voordat ook wij de nieuwe feature zien opduiken in de app. 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in