Sigma

Sigma lanceert twee objectieven die een combinatie van optische kwaliteit, een hoogwaardige bediening en een compacte vormfactor bieden.

Objectieven- en camerafabrikant Sigma heeft twee lenzen voor zijn I-serie gelanceerd. De 24mm F2 DG DN | Contemporary en de 90mm F2.8 DG DN | Contemporary zijn toegevoegd aan de reeks, die al uit een viertal objectieven bestond. Beide zijn beschikbaar voor Sony E- en L-mount, zoals de overige I-series-lenzen.

De lenzen in de I-series zijn volgens het bedrijf zo ontworpen dat ze je “helpen om je creatieve visie vorm te geven”. De I staat daarbij voor drie zaken: identiteit, iconisch en instinct. In de praktijk komt het neer op lenzen voor moderne fullframe camera’s, die een combinatie van optische kwaliteit, een hoogwaardige bediening en een compacte vormfactor bieden.

De nieuwe 24mm-prime is onder meer geschikt voor het fotograferen van de sterrenhemel, evenementen en interieurs. De compleet metalen behuizing ervan is voorzien van een diafragmaring en weegt 365 gram bij 7 x 7,2 cm. Het grote diafragma van F2 bestaat uit negen afgeronde lamellen. In het optische ontwerp zijn dertien lenselementen opgenomen, die zijn verdeeld over elf groepen. Voor optimale prestaties zijn er vier lenselementen gemaakt van speciaal glas: één FLD-, twee SLD- en twee 2 asferische. Het geheel resulteert in een beeldhoek van 84,1 graden en biedt een maximale vergroting van 1:5. De minimale scherpstelafstand van de groothoek is 24,5 cm.

Het nieuwe 90mm F2.8 midtele-objectief is perfect voor portretten, close-ups, bruiloften en evenementen. Ook het optisch ontwerp hiervan is omhuld door een metalen body met diafragmaring. De prime meet ongeveer 6,4 x 6 cm en weegt 295 gram. De optica bevat elf elementen in tien groepen, waarvan vijf SLD-elementen en één asferisch. Met de prime kan je tot op 50 centimeter scherpstellen, de beeldhoek ervan is 27 graden. Ook deze lens heeft een diafragma dat bestaat uit negen afgeronde lamellen.

Zowel de Sigma 24 mm F2 DG DN als de Sigma 90mm F2.8 DG DN zijn vanaf einde deze maand leverbaar en kosten 719 euro elk.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in