Automatische oogdetectie voor dieren was op de Sony a7C en ZV-E10 al mogelijk bij het fotograferen, en kan nu ook tijdens het filmen.

Sony heeft voor twee camera’s nieuwe firmware klaargezet. Het gaat om de systeemcamera’s a7C en ZV-E10, die na de update ook tijdens het filmen automatisch kunnen scherpstellen op de ogen van dieren. De automatische oogdetectie was op de camera’s tijdens het fotograferen al mogelijk.

Naast de nieuwe feature die vooral filmers van wildlife en huisdieren zullen waarderen, verbetert de firmwareversie 2.00 voor de Sony ZV-E10 ook de “operationele stabiliteit” van de camera. In de praktijk wil dit zeggen dat Sony een aantal bugfixes heeft doorgevoerd. Bij deze vlogcamera voor verwisselbare lenzen heeft Sony bovendien een probleem opgelost waarbij de Touch Shutter (het ontspannen van de camera door op het schermpje te drukken) niet werkt.

Verbeteringen Sony a7C

Ook voor de a7C is 2.00 de nieuwe firmwareversie, en hier verbetert hij de “operationele stabiliteit” van de camera en voegt dierenoog-AF toe aan de filmfunctie. Als je de camera updatet naar de versie 2.00 kun je met de camera bovendien streamen via een usb-verbinding. Hierdoor is het mogelijk om met hoogwaardige video en audio deel te nemen aan videocalls en te livestreamen door het toestel met een usb-kabel aan een pc te verbinden.

Advertentie

Sony a7C

Op de ondersteuningspagina’s van de camera’s kun je de nieuwe firmware downloaden voor Windows- en Apple-computers (Sony a7C, Sony ZV-E10). Lees voor het update de werkwijze goed door, die vind je op dezelfde pagina’s (of bekijk onderstaand Engelstalig instructiefilmpje over firmware-updates bij Sony-camera’s).

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in