Fujifilm X-T30 II

De Fujifilm X-T30 II heeft dezelfde processor en sensor als zijn voorganger, maar wel een beter scherm en een modernere autofocus.

De Fujifilm X-T30 II is een geüpgradede versie van de X-T30. Ten opzichte van dat model uit 2019 heeft Fujifilm een nieuw lcd-scherm toegevoegd en de beeldkwaliteit en het autofocussysteem verbeterd.

Waar het oorspronkelijke model het moet doen met een schermpje met 1.04 miljoen beeldpunten, bekijk je bij de X-T30 II de beelden op een display met 1,62 miljoen punten. De grootte ervan is met drie inch hetzelfde gebleven, hetzelfde geld voor de kantelmogelijkheden van het scherm. Verder is er aan de buitenkant van de camera niets veranderd. De compacte body weegt slechts 378 gram.

X-T30 II volgt onderwerpen beter

Ook intern schuilt er in de nieuweling grotendeels dezelfde hardware als in de X-T30. Ook dit toestel maakt gebruik van de APS-C X-Trans CMOS 4 sensor met 26,1 megapixels en de X-Processor van de vierde generatie. Wel heeft Fujifilm gezorgd voor betere AF-prestaties. Die zijn in de X-T30 II vergelijkbaar aan die van de X-T4.

Daardoor kan de camera automatisch scherpstellen in slechts 0,02 seconde en kan hij bewegende onderwerp veel beter volgen. De nieuwe camera maakt in zeer donkere omstandigheden ook gebruik van fasedetectie-AF. Daardoor is hij in staat om tot -7 EV te focussen op een onderwerp

Verder is het algoritme voor de automatische stand bijgewerkt om een hogere kwaliteit beelden te kunnen produceren. De camera identificeert in deze modus het type opnamescène op basis van verschillende gegevens. Zo kijkt de X-T30 II onder meer of er mensen in beeld zijn, welke kleuren er in de scène voorkomen en wat de afstand tot de lichtbron is. De nieuwste beeldverwerkingstechnologie zorgt vervolgens voor de meest geschikte instellingen. Ook heeft de nieuweling met 18 filmsimulaties er twee meer dan zijn voorganger.

Wat betreft video ondersteunt de nieuwkomer nog steeds opnamen in 4K tegen 30p. In full-HD-modus kan de X-T30 II twee keer zo veel frames per seconde vastleggen als zijn voorganger, namelijk 240. Daarmee kan je dus vloeiendere slowmotionbeelden maken.

De Fujifilm X-T30ll is vanaf eind oktober 2021 beschikbaar in een zwarte en zilveren versie. De adviesverkoopprijs is 899 euro voor de body. Kits met een XF18-55mm- of XC15-45mm-objectief gaan zo’n 1.299 respectievelijk 999 euro kosten.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in