fujifilm_X-T30

Fujifilm introduceert de X-T30 voor ambitieuze fotografen en het Fujinon 16mm-F2.8-objectief.

De Fujifilm X-T30 is als opvolger van de geprezen X-T20 een veelzijdig en krachtig toestel voor zowel amateurs als professionals. De X-T30 bevat de vierde generatie X-TRANS-CMOS-beeldsensor en -processor, die foto’s met een resolutie van 26,1 megapixel produceren.
De camera is voorzien van een gloednieuw autofocussysteem met fasedetectiepixels op 100 procent van het beeld. Het AF-algoritme is verbeterd ten opzichte van het AF-algoritme dat wordt gebruikt in de X-T3 om nog geavanceerdere AF-trackingprestaties te leveren. Dit omvat verbeterde nauwkeurigheid in gezichts-/oogdetectie en de introductie van een gezichtskeuzefunctie om automatische scherpstelling op een geselecteerd onderwerp te bieden. Deze verbetering van de autofocusprestaties is niet alleen beschikbaar bij stilstaande foto’s en bij weinig licht, maar ook bij video-opnamen. Fujifilm heeft verder de belichting tijdens gezicht/oog-AF en gezichtherkenning in continue AF-modus verbeterd.
Ook de videoprestaties hebben een boost gekregen t.o.v. de X-T20: die bieden nu audio-opnames met hoge resolutie en 4K/30P video-opnames.
Andere features zijn een joystick om gemakkelijk het scherpstelpunt te verplaatsen, het aanraakscherm met verbeterde respons en een verbeterde grip zodat de X-T30 volgens Fujifilm zelfs met grotere lenzen comfortabel in de hand ligt.
Fujifilm richt met deze verbeteringen van de X-T30 op een breder scala van gebruikers, van professionele fotografen tot beginnende beginners, doordat ze altijd in staat zijn om foto’s van topkwaliteit te leveren, ongeacht hun ervaring. De nieuwe X-T30 is vanaf eind deze maand beschikbaar in zwart en zilver vanaf 949 euro.

Introductie XF16mm-lens van Fujifilm

In dezelfde periode is ook het nieuwe Fujinon-objectief XF16mmF2.8 R WR verkrijgbaar. Deze compacte prime groothoeklens heeft een klein, licht en stijlvol ontwerp en is ontwikkeld om het beste te halen uit de X-Trans-sensors van Fujifilm. Het objectief heeft een heeft een brandpuntsafstand die overeenkomt met 24 mm (in het 35 mm-formaat) en heeft een maximaal diafragma van f/2.8.
De XF16mmF2.8 R WR-lens gebruikt een inwendig scherpstelsysteem aangedreven door een stappenmotor die zorgt voor een snelle en stille automatische scherpstelling. Het objectief is aan de buitenkant voorzien van metalen onderdelen om een premium en robuust gevoel te bieden, terwijl het diafragma en de focusringen zijn ontworpen om comfortabel en gebruiksvriendelijk te zijn. De lens is ook weer- en stofbestendig en werkt bij temperaturen tot -10 ° C, waardoor hij geschikt is voor fotografie onder uiteenlopende omstandigheden.
De zwarte versie van de XF16mmF2.8 R WR-lens zal eind maart 2019 beschikbaar zijn met een aanbevolen verkoopprijs van 399 euro, de zilveren versie volgt in mei.
 

De zwarte en zilveren uitvoering van de Fujinon XF16mmF2.8 WR
De zwarte en zilveren uitvoering van de Fujinon XF16mmF2.8 WR.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.