Tamron 35-150mm F/2-2.8

De Tamron 35-150mm F/2-2.8 is de eerste van twee objectieven die volgens het bedrijf nog in 2021 moeten verschijnen.

Tamron kondigt de 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD aan, een zoomobjectief met bereik van groothoek tot telefoto. Daarmee is het ideaal voor reisfotografie, want in 35mm-stand is hij geschikt voor vergezichten en grote gebouwen, terwijl op 150 mm close-up opnamen mogelijk zijn.

Het is het eerste zoomobjectief voor full-frame mirrorless camera’s met Sony–E mount voorzien van een maximaal diafragma van f/2 in de groothoekstand. In de uiterste telestand is de maximale opening nog steeds f/2.8.  

Over het interne optisch ontwerp van de 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD is op dit moment nog niets bekend. Tamron vermeldt alleen dat het “de beste beeldkwaliteit in zijn klasse over het gehele zoombereik in uiteenlopende omstandigheden” zal moeten leveren. Zo moeten reisfotografen er gemakkelijk prachtige opnamen mee kunnen maken van zonsondergangen en interieurs, maar ook mee kunnen fotograferen in de schemer en ‘s nachts.

Advertentie

Tamron 35-150mm F/2-2.8 heeft snelle scherpstelling

De reiszoom maakt gebruik van het lineaire motorscherpstelmechanisme VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive). Daardoor beschikt het objectief over een snelle en nauwkeurige autofocus voor een lichtsterk objectief. De minimale scherpstelafstand in de zoomstand bij 35mm is met 33 centimeter beperkt.

Het objectief heeft ook een nieuw ontwerp met het oog op een betere handelbaarheid en een nieuwe ergonomie. Dat ontwerp biedt een verbeterde textuur en grotere gebruiksvriendelijkheid.

Tamron zegt dat het deze reiszoom in ontwikkeling heeft en dat hij nog in 2021 zal verschijnen. Voor welke prijs de 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD over de toonbank moet gaan, maakte het bedrijf nog niet bekend.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in