minderjarige


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Instagram kondigt middels een blogpost aan dat nieuwe accounts aangemaakt door minderjarige gebruikers standaard privé accounts zijn. Dat houdt in dat enkel personen die het account volgen hun posts kunnen zien en erop reageren. Jongeren die al actief zijn op het platform krijgen een notificatie met het advies om hun accountinstellingen naar privé te wijzigen. Uiteindelijk zal de eindbeslissing wel bij de gebruiker blijven; zo kan een jongere nog steeds beslissen om zijn/haar account openbaar te maken. Moederbedrijf Facebook neemt deze maatregel om jongeren een veiligere online ervaring aan te bieden. De Britse privacywaakhond legde sociale media nieuwe regels op om de privacy van jongeren beter te beschermen.

Instagram neemt verder ook maatregelen om te voorkomen dat vreemde volwassenen de accounts van jongeren nog kunnen vinden. Een algoritme werd gebouwd om ‘potentieel verdachte volwassenen’ te identificeren. Dit zijn bijvoorbeeld accounts die in het verleden zijn gerapporteerd door minderjarige gebruikers. Het zal voor die verdachte volwassenen bijna onmogelijk worden om nog minderjarigen te vinden zodat de kans ook kleiner wordt dat zij hen ongewenst contacteren. Het was nu al niet meer mogelijk om berichten te verzenden naar jongeren die jouw account niet volgen. “We creëren een extra beschermingsbuffer voor jongeren”, schrijft Instagram in de blog.

Adverteerders

De nieuwe privacymaatregelen hebben ook een invloed op adverteerders. Zij kunnen voortaan jongeren enkel nog benaderen op basis van hun leeftijd, geslacht en locatie. Hun activiteit op de platformen van Facebook en andere websites zal voortaan uit het bereik van adverteerders blijven. Als gebruiker heb je wel de optie om te bepalen welke gegevens adverteerders mogen gebruiken om advertenties op maat van jou interesses te verzenden, maar volgens Instagram heeft de praktijk geleerd dat jongeren niet altijd goed weten hoe met die privacy-instellingen. Daarom doet Instagram nu het werk voor hen.

De nieuwe privacyregels voor minderjarige accounts zullen ook gelden voor Facebook en Messenger en worden in een eerste fase in een select aantal landen uitgerold. België zit in latere fases van het uitrolplan. Maak jij je zorgen over je online privacy? Lees dan de privacytips voor Facebook en LinkedIn op TechPulse.Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in