canon

Canon gaat sportfotografen optimaal ondersteunen met een servicepunt waar zij terecht kunnen voor (problemen met) apparatuur.

Canon gaat sportfotografen bij de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio ondersteunen met een professioneel fotoservicecentrum. Zo wil het bedrijf ervoor zorgen dat fotografen zo goed mogelijk zijn uitgerust om de spannende en beslissende momenten van topsporters vast te leggen.

Canons Photo Service Center is onderdeel van het Main Press Centre in het Tokyo Big Sight congrescentrum, waar leden van de internationale pers samenkomen. Canon is Gold Partner van de Olympische Spelen in Japan, en wil bijdragen aan een succesvol verloop van het sportevenement. Daarvoor vestigt het in de MPC het grootste camera-fotoservicecentrum van het event.

Het Photo Service Centre gaat werken onder het motto ‘zero downtime’. Om fotografen alle kansen te geven om de beslissende sportmomenten vast te leggen biedt Canon daar hulp bij apparatuurdefecten en soortgelijke problemen. Fotografen kunnen er terecht voor een snelle onderhoudsservice, de reparatie van apparatuur en om vervangende apparatuur te lenen. Zo staan fotografen altijd paraat en is hun apparatuur in de best mogelijke staat.

Canon ondersteunt met knowhow en apparatuur

In het fotoservicecentrum werken hoogopgeleide medewerkers om beeldjournalisten te ondersteunen. Die kunnen er ook terecht voor apparatuur zoals de professionele vlaggenschipcamera van Canon, de EOS-1D X Mark III. Professionele beeldmakers kunnen in het centrum ook een EOS R5 of EOS R6, alsmede een groot aanbod aan supertelelenzen lenen. Die laatste zijn de grote, witte objectieven die je bij veel sportwedstrijden langs de kant ziet. Omdat ze gevoelig zijn voor de hitte van het zonlicht, zijn ze voorzien van een witte, hittebestendige coating op de lenscilinder.

Daarnaast gebruiken verschillende media Canons camerasysteem op afstand op de evenementenlocaties. Met het robotcamerasysteem CR-S700R kunnen digitale camera’s met verwisselbare lens (DILC) op afstand worden bediend, inclusief de mogelijkheid om de opnamehoeken aan te passen. Het systeem kan worden geïnstalleerd en gebruikt op locaties waar de fotografen zelf niet bij kunnen, zoals op plafonds.

Canon biedt achter de schermen bij grote sportevenementen over de hele wereld vaak on-site camera- en lensonderhoud, en technologische ondersteuning aan voor persfotografen. De Olympische en Paralympische Spelen van Tokio vormen daarop dus geen uitzondering. Ook daar zegt Canon zijn in de loop van een lange geschiedenis verworven knowhow op het gebied van professionele ondersteuning beschikbaar te stellen.

Het bedrijf wil zo bijdragen aan de promotie en ontwikkeling van de fotografische cultuur. Daarnaast wil Canon mediamakers ondersteunen om mensen over de hele wereld te laten genieten van de passie en opwinding tijdens het sportevenement. Daarmee levert het dus ook een bijdrage aan de promotie van de Olympische en Paralympische beweging.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in