Parrot Anafi AI

De Parrot Anafi AI moet in het tweede deel van 2021 verkrijgbaar zijn en kan op afstand worden bediend via een 4G-verbinding.

Dronefabrikant Parrot heeft met de Anafi Ai zijn nieuwste telg aangekondigd. De drone moet nog dit jaar op de markt verschijnen. De communicatie tussen de afstandsbediening en vliegmachine kan niet alleen via wifi, maar ook via een 4G-verbinding.

De Anafi AI kan maximaal 32 minuten in de lucht blijven en heeft een topsnelheid van 16 meter per seconde. Zolang de windsnelheden onder de 13 m/s blijven, kan de drone blijven vliegen. Aan beide zijden van de drone zijn stereoscopische camera’s ingebouwd om obstakels te detecteren en vermijden. Met de nieuw ontworpen SkyController 4 kunnen piloten de drone op afstand bedienen. Deze past op smartphones van alle formaten en tablets. Zij kunnen ook vluchten vooraf plannen door meerdere locaties op te geven.

De Anafi AI is in opgevouwen toestand 304 x 130 x 118 mm en weegt net geen 900 gram. Volgens Parrot is het ontwerp geïnspireerd op de natuur. Het maakt dat duidelijk door een fotomontage van de Anafi en een sprinkhaan.

Advertentie

Camera van Parrot Anafi AI

Aan boord is een ½ inch Quad Bayer-sensor die 48 megapixels aan beelden levert. Daarmee kan de drone filmen tot maximaal 4K met 60 frames per seconde. De beelden worden in H.265-formaat en met HDR10 opgeslagen. Voor een optimale nabewerking is er ook een P-Log-profiel aanwezig. Volgens de fabrikant kan de camera 6x digitaal inzoomen op een onderwerp. Bij het filmen is dat vier keer zonder kwaliteitsverlies tot 1080p en twee keer als je 4K-kwaliteit wilt overhouden.

Het 24mm-objectief heeft een vast diafragma van f/2.0 bij een kijkhoek van 73 graden. De gimbal waaraan deze is bevestigd is gestabiliseerd en draait om zes assen. Daarvan zijn er drie mechanisch en drie elektronisch. De gimbal kan net als die op de originele Anafi zowel 90 graden naar boven als naar beneden kantelen.

De Parrot Anafi AI moet nog dit jaar verkrijgbaar zijn. Het bedrijf heeft nog geen specifieke datum of prijzen bekendgemaakt.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in