Instagram

Socialemediaplatform Instagram test een nieuwe functie waarbij gebruikers nu afbeeldingen kunnen uploaden vanop hun desktop.

Instagram-fans zullen binnenkort mogelijk niet meer enkel afhankelijk zijn van hun smartphone. Het platform experimenteert naar verluidt met nieuwe opties om foto’s toe te voegen. Dat blijkt uit enkele tweets van Instagram-gebruikers die reeds met de testfunctie aan de slag konden. Facebook bevestigde het nieuws inmiddels reeds aan nieuwssite Bloomberg, zo stelt The Verge.

Gebruikers zullen net als bij de mobiele versie van de app in staat zijn om foto’s toe te voegen. Ze zullen deze dan ook kunnen bewerken en uploaden. Er zou ook geen verschil merkbaar zijn in de app tussen foto’s die via de smartphone verschijnen en afbeeldingen via de desktop.

NEW! @Instagram lets you create + publish posts via desktop! pic.twitter.com/JWzwKg1kyO— Matt Navarra (@MattNavarra) June 24, 2021

De functie zal door veel gebruikers met open armen ontvangen worden. Het uploaden van afbeeldingen in Instagram is al lang enkel op de app beschikbaar. Er zijn mogelijkheden om dit op je desktop via third party-diensten te doen, maar ze vormen vaak een oncomfortabele omweg. Waarom het platform hier niet vroeger in heeft geïnvesteerd, is onduidelijk.

De test is momenteel beperkt tot een select aantal gebruikers. Wanneer de uiteindelijke versie live gaat, is voorlopig onbekend. Of dit dan ook snel bij ons toegankelijk zal zijn, wordt afwachten. We vermoeden echter dat het niet meer lang zal duren.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in