Air 2S

Dronespecialist DJI heeft donderdag zijn nieuwe Air 2S voorgesteld. Een betere camera en obstakelsensoren zijn de belangrijkste upgrades.

Dronespecialist DJI heeft zijn nieuwe Air 2S voorgesteld. Een betere camera en obstakelsensoren zijn de belangrijkste upgrades.

De Air 2S zal beter autonoom kunnen vliegen dankzij sensoren die obstakels detecteren. Daarnaast maakt de 1 inch-sensor foto’s van 20 megapixel mogelijk en kan die videobeelden schieten van 5,4K, aan 30 fps. De drone kan dankzij een pixelgrootte van 2.4 μm en verbeterde zoomfunctie scherpere beelden te maken vanop grotere afstand. Die upgrade in beeldkwaliteit maakt hem heel interessant voor content creators. 

De Air 2S is de opvolger van de Mavic Air 2. Hij is 183 mm hoog, 253 mm breed en weegt 595 gram. Dat maakt van de Air 2S de kleinste en lichtste drone met een 1inch-sensor. Daardoor kan hij tot maximaal 31 minuten onafgebroken in de lucht blijven, tot op een afstand van 12 kilometer.  

Slimme features 

Een uitgebreide selectie aan slimme mogelijkheden en voorgeprogrammeerde modes maken het voor content creators nog gemakkelijker om beelden van hoge kwaliteit te maken. Naast de eerder gelanceerde functies zoals QuickShots voor Helix, Boomerang en Asteroidbeelden, Hyperlapse, Timed Photo, AEB en Panorama, is er nu ook een SmartPhoto feature.  

“Door geavanceerde scène-analyses, inclusief HDR, Hyperlight en Scene Recognition, kiest de drone automatisch het meest geschikte kleurprofiel voor de beste beeldkwaliteit en worden meerdere foto’s vanzelf tot één scene gevormd”, laat de producent weten. Daarnaast lanceert DJI MasterShots-functie, waarmee routeplanning met automatische video-opnames mogelijk is. Na de vlucht kan je de beelden laten samenvoegen in een thema. 

Ook bij deze nieuwste drone kunnen gebruikers de FocusTrack-feature gebruiken om gedurende de vlucht het object dat zij in kaart willen brengen aan te geven. Vervolgens zorgt de software ervoor dat het gedurende de vlucht continue in beeld blijft. “DJI’s welbekende 3-assen-gimbal, houdt de drone ten alle tijden waterpas onder elke weeromstandigheid”, luidt het.  

Veiligheid en obstakeldetectie

De DJI Air 2S kreeg een upgrade naar vier sensoren – aan de voor-, achter-, beneden- en bovenzijde – om obstakels te herkennen en ontwijken die de vlucht kunnen belemmeren. Gebruikers krijgen voor de besturing automatisch een signaal en kunnen gebruikmaken van het geïntegreerde Advanced Pilot Assistance System (APAS) 4.0. Daarmee manoeuvreert de drone zich autonoom om objecten heen. De integratie van 03, DJI’s derde iteratie van OcuSync, zorgt daarnaast voor een stabiele verbinding tijdens de vlucht. Ten slotte is de Return-To-Home (RTH) functie in de Air 2S verbeterd, zodat de drone gemakkelijk teruggebracht kan worden naar het beginpunt van de vlucht. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer het contact met de gebruiker verloren is of de batterij bijna leeg is. 

Prijs en beschikbaarheid 

De standaardcombinatie van drone, controller, batterij en kabels en onderdelen om te vliegen kost 999 euro. De Fly More-combinatie, inclusief twee extra batterijen, ND-filters, een oplaadhub en schoudertas, is verkrijgbaar voor 1299 euro. 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in