DJI FPV

De FPV is DJI's eerste first-person-view-drone die je bedient met bril en afstandsbediening. Hij wordt als kant-en-klaar pakket geleverd.

De DJI FPV is de eerste first-person-view-drone van het bedrijf. De drone is verkrijgbaar als all-in-one pakket voor consumenten, inclusief bril en afstandsbediening, waarmee je direct kunt vliegen.

Met een first-person-view-systeem bestuur je de drone vanuit het perspectief van een piloot, alsof je echt in de drone zit. Daarvoor gebruikt de FPV dezelfde 1/2,3-inch-sensor als de DJI Mini 2, die beelden kan vastleggen in 4k-resolutie met maximaal 60 frames per seconde. Stel je de camera in op full-HD-kwaliteit, dan kan deze 120 beelden per seconde vastleggen.

De FPV stuurt de beelden via zijn OcuSync-technologie rechtstreeks door naar de FPV Goggles V2. Zo kan je op deze bril de beelden in live view bekijken met een framerate van maximaal 120fps. Dat gebeurt met een maximale vertraging van 28 ms in de low-latency-modus of van 40 ms als de high-quality-modus inschakelt. Voor de weergave beschikt de bril over twee schermen van 2 inch met een resolutie van 1440 x 810 pixels, een refreshrate van 144 Hz en bij een kijkhoek van 150 graden. De FPV Goggles V2 heeft een accu met een capaciteit van 1800 mAh, goed voor een bedrijfsduur van ongeveer 110 minuten.

Specificaties DJI FPV

De DJI FPV is inclusief propellers ongeveer 26 x 31 x 12 centimeter groot en weegt net geen 800 gram. Het apparaat heeft een maximale snelheid van 140 kilometer per uur en kan in twee seconden accelereren naar 100 km/u. De drone heeft een batterij van 2000 mAh en kan daarmee 20 minuten blijven vliegen. De FPV heeft een sleuf voor microSD-kaarten tot 256 GB.

De meegeleverde afstandsbediening is 19 x 14 x 5 centimeter groot en weegt 346 gram. Hij lijkt op een gamecontroller; de drone bestuur je met twee pookjes erop. Dat kan je met een volle accu zo’n 9 uur lang doen. DJI heeft ook een andere controller geïntroduceerd, waarmee je de drone met de bewegingen van één hand kan bedienen.

Het pakket met drone, bril en afstandsbediening kost 1349 euro. Voor enkel de drone betaal je 719 euro, terwijl de optionele afstandsbediening 149 beschikbaar is.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in