Lens op de Mens 2021

De inschrijvingen voor het tweejaarlijkse openlucht fotofestival Lens op de Mens 2021 zijn nu open voor professionals en amateurfotografen.

Deze zomer vindt in Pelt het internationaal fotofestival Lens op de Mens 2021 plaats. Het is de derde editie van het tweejaarlijkse evenement dat de kersverse vzw ‘Lens op de mens’ in nauwe samenwerking met CC Palethe en de gemeente Pelt organiseert. Zou je willen dat jouw foto’s daar ook te zien zijn? Schrijf je dan nu in op de website van het fotofestival!

Alle professionele en gedreven amateurfotografen uit de hele wereld zijn welkom om in Pelt hun meest fotogenieke werken te tonen aan een groot publiek. Centraal in het festival staat opnieuw ‘de mens’. Een internationale jury bestaande uit professionele fotografen zal de foto’s selecteren voor de tentoonstelling. Inschrijven kan tot 7 februari 2021.

De jury kent ook een aantal awards toe. Alle geselecteerde foto’s komen automatisch in aanmerking om een van deze awards in de wacht te slepen. Nieuw is de speciale award voor foto’s met als thema “De mens in coronatijden”.

Over Lens op de Mens 2021

Na twee succesvolle edities zet het festival zijn traditie verder. Op enkele jaren tijd veroverde ‘Lens op de mens’ een plaats op de wereldwijde fotografiekaart. De vorige editie werd bezocht door meer dan 25.000 mensen uit diverse windstreken. Op een parcours van ongeveer 3 km werden 650 ingezonden foto’s getoond. In volle lockdownperiode kregen vele van deze foto’s een tweede leven in kleine openluchttentoonstellingen verspreid over heel Vlaanderen.

Ook in 2021 zal het festival inzetten op een grote openluchttentoonstelling. De opening van het festival is op zondag 6 juni 2021. De foto’s zullen te bezichtigen zijn tot einde september 2021. Nu reeds wordt er gewerkt om ook volgende zomer een coronaveilige route te kunnen bewandelen.

Meer info over het festival en de mogelijkheden om in te schrijven vind je op www.fotofestivalpelt.be.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in