Lens op de Mens Pelt

Tijdens de zomer van 2023 organiseert Lens op de Mens - Fotofestival Pelt de vierde editie van hun fotofestival.

Fotograferen is op de eerste plaats kijken. Het loont daarom ook de moeite om foto’s van anderen te bekijken. De confrontatie met beelden doet je reflecteren over je eigen fotografie. Het kan inspirerend werken om verschillende invalshoeken op één thema te zien. Met meer dan 1000 foto’s van een 300-tal professionele en amateurfotografen is er in Pelt een hele zomer lang heel wat te bekijken.

Het thema ‘de Mens’, met een accent op humor, maar ook op de actualiteit, geeft je de kans om een grote waaier aan fotografiestijlen te bekijken. Vergeet ook niet om te zoeken naar de verhalen achter of tussen de foto’s want beelden die bij elkaar hangen vertellen soms een eigen verhaal. De manier van combineren kan een beeld optillen of net teniet doen.

Door het uitnodigen van gastfotografen biedt de organisatie de bezoekers de kans om te leren van gerenommeerde topfotografen. Hun werken hangen er naast de geselecteerde wedstrijdfoto’s, waaronder ook werk van beginnelingen. Misschien een eclectisch geheel, maar daardoor net zeer leerrijk.

Advertentie

Uitzonderlijke toptentoonstellingen!

  • ‘A Summer with Martin  Parr’ (UK) met originele beelden van Martin Parr in CC Palethe
  • ‘They fight for us too’ een aangrijpende tentoonstelling met beelden van de oorlog in Oekraïne, met onder andere foto’s van de World Press Photo 2023 winnaar Evgeniy Maloletka.

Wil je meer dan enkel foto’s kijken dan zijn er nog de boeiende lezingen, workshops en een hele actuele paneldiscussie. Door de harde realiteit van persfoto’s uit Servië te confronteren met de door artificiële intelligentie gecreëerde beelden van de Fin Antti Karppinen wordt er een discussie aangewakkerd over de toekomst en de omgang met fotografie en de beeldvorming in het algemeen.

Bovendien zijn er fotozoektochten en beleveningsmomenten voor jong en oud.

Lens op de Mens in Pelt, een must voor iedere fotoliefhebber!

Meer info en het volledige programma vind je hier.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in