Sony Airpeak

Sony heeft aangekondigd dat het werkt aan het nieuwe dronemerk Airpeak. Wellicht volgen komend jaar al de eerste producten.

In een kort persbericht heeft Sony aangekondigd dat het drones wil ontwikkelen. De onbemande vliegtuigjes moeten verschijnen onder het merk Airpeak en gaan werken op basis van kunstmatige intelligentie. Het bedrijf houdt geïnteresseerden op de hoogte van de vorderingen van het project op een speciale website.

Volgens Sony kunnen we tegenwoordig dankzij drones van beelden genieten die voorheen niet gemaakt konden worden. Ook heeft de drone in industriële sectoren bijgedragen aan efficiëntere workflows en energiebesparingen. Met het nieuwe merk wil Sony die ontwikkelingen verder uitbouwen. Het wil zijn beeld- en detectietechnologieën en 3R-technologieën (Reality, Real-time en Remote) gaan inzetten bij de ontwikkeling van de drones.

Sony Airpeak

Nieuwe mogelijkheden dankzij Sony Airpeak

De Sony Airpeak-producten moeten de creativiteit van beeldmakers gaan ondersteunen om de entertainmentindustrie van nieuwe mogelijkheden te voorzien. Ook wil Sony mee zorgen voor nog meer efficiëntie en besparingen in andere industrieën. Het Airpeak-project moet veilig en betrouwbaar dronegebruik mogelijk maken in de omgevingen waar dit in het verleden moeilijk was.

Sony wil in het project met derden gaan samenwerken. Daarvoor gaat het op zoek naar partners “in de professionele ruimte”. Informatie en feedback van dronegebruikers moeten in de samenwerking ervoor zorgen dat het project Airpeak in het voorjaar van 2021 van start kan gaan.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in