ON1 Photo RAW 2021

De belangrijkste toevoeging van ON1 Photo RAW 2021 is de automatische portrettool Portrait AI. Ook een aantal tools en filters zijn verbeterd.

Een paar dagen later dan gepland is ON1 Photo RAW 2021 nu toch gelanceerd. De geüpdatete versie voor desktops bevat verbeterde beheertools, een volledige integratie van ON1 Portrait AI, nieuwe creatieve functies en verbeteringen in de workflow. Ook in de mobiele versie van de software, Photo RAW for Mobile, zijn updates uitgevoerd.

ON1 Photo RAW 2021 is een alles-in-één fotobewerkingsprogramma waarmee je je foto’s kan beheren en bewerken. Dankzij de integratie met de ON1 360-dienst en de mobiele app kan je dat overal en op elk apparaat doen. On1 kondigde de updates voor de 2021-versie in september al aan, nu is de software ook daadwerkelijk te downloaden.

Nieuw in ON1 Photo RAW 2021

In de nieuwe versie is ON1 Portrait AI volledig geïntegreerd. Deze software vindt gezichten in je foto’s, analyseert ze om de ogen en mond te vinden en kan daar vervolgens de juiste retouchering op toepassen. Zo kan je met minimale inspanning snel retouches uitvoeren die anders veel tijd in beslag zouden nemen. Buiten de automatische modus kan je in de tool ook handmatig complexe aanpassingen doorvoeren, bijvoorbeeld in de vorm van een gezicht of de belichting. Elke bewerking in ON1 Portrait AI is volledig niet-destructief en kan achteraf verder worden gefinetuned.

De 2021-versie van Photo Raw bevat een nieuwe Spot Healing Brush. Deze maakt het makkelijker om storende elementen als stofvlekken, elektriciteitskabels en ongewenste mensen van foto’s te verwijderen. Dit retoucheerpenseel werkt niet alleen sneller dan de huidige tool, de aanpassingen die je ermee uitvoert zijn bovendien volledig niet-destructief.

Non-destructief verwijderen van storende elementen in Photo RAW 2021.

Meer filters en beter beheer

Ook heeft ON1 en filter gekregen waarmee je eenvoudig de kleur van een object kan wijzigen in een andere kleur. Daarnaast is ON1 Photo RAW 2021 uitgebreid met nieuwe, aangepaste penseelvormen. Omdat je deze ook zelf kan importeren en finetunen, kan je nu bijvoorbeeld maskers maken die er natuurlijker uitzien. De nieuwe organisatiemodus moet voor beter overzicht over je fotocollectie zorgen. Hiermee vind je bijvoorbeeld snel dubbele foto’s en groepeer je foto’s die er vergelijkbaar uitzien of op dezelfde locatie of tijd zijn gemaakt. Deze modus kan je ook helpen bij het vinden van de beste foto’s in een serie.

ON1 Photo RAW 2021 bevat kleurgevoelige verloopmaskers, die je toelaten om de maskers enkel toe te passen op een ingesteld kleurbereik. Dat is vooral handig voor het selecteren van luchten of bomen. De nieuwe batch-HDR en Pano besparen je tijd bij het maken van dit soort beelden. door HDR-brackets of panorama’s in batch te verwerken. Alle verbeteringen van de nieuwe versie van Photo Raw vind je op deze productpagina.

Kleurgevoelige verloopmaskers.

Nieuwigheden ON1 Photo RAW for mobile

De desktoptool werkt nog steeds samen met de mobiele app ON1 Photo RAW for mobile, die ook op een aantal punten is geüpdatet. Zo bevat de app onder meer de Spot Healing Brush, nieuwe presets en meer mogelijkheden voor lokale aanpassingen. Met de updates kan je steeds meer functies en filters inschakelen die ook beschikbaar zijn in het grote ON1 Photo Raw.

ON1 Photo RAW 2021 kan je aanschaffen voor iets meer dan 107 euro. Er is ook een trialversie beschikbaar. Heb je een eerdere versie van een ON1-product, dan kan je upgraden naar versie 2021 voor 86 euro. Voor 140 euro ontvang je ON1 Photo RAW 2021 plus een jaarabonnement op ON1 Plus. Dat bevat meer cursussen, e-boeken, honderden presets en bonussen om het onderste uit de software te halen. Wil je bestanden synchroniseren en bewerken op meerdere apparaten, dan moet je een abonnement nemen op ON1 Photo RAW 360. Daarmee beschik je altijd over de nieuwste versie van ON1 Photo RAW. De prijs van het goedkoopste abonnement hiervan is 8,60 per maand of 97 euro per jaar.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in