ON1 Portrait AI

ON1 Portrait AI werkt op basis van kunstmatige intelligentie om portretten te retoucheren. De app en desktopsoftware krijgen verbeteringen.

Softwareproducent ON1 komt met een geheel nieuw programma dat portretten verbetert op basis van artificiële intelligentie, ON1 Portrait AI. Daarnaast heeft het bedrijf de mobiele app ON1 Photo RAW Mobile uitgebreid met nieuwe features en de volgende upgrade van ON1 Foto RAW en ON1 Foto RAW 360 aangekondigd.

ON1 Portrait AI is direct beschikbaar als zelfstandige toepassing en als plug-in. In die laatste hoedanigheid kan je het programma aanroepen in Adobe Lightroom en Photoshop, Affinity Photo, Corel Paintshop Pro en Apple Photos. Binnenkort is er ook Capture One-ondersteuning beschikbaar. De software maakt gebruik van machine learning om gezichten op portretfoto’s te herkennen en deze automatisch te retoucheren. Daarmee moet het urenlang bewerken na een fotoshoot tot het verleden behoren.

Het programma analyseert elk gezicht op een foto om er vervolgens de juiste hoeveelheid retouchering aan de huid, ogen en mond op los te laten. Daarbij kan het voor elk gezicht een andere mate van retouchering toepassen. Voor degenen die meer in eigen hand willen houden biedt ON1 Portrait AI een aantal eenvoudig te gebruiken tools. Daarmee verminder je bijvoorbeeld glanzen, verwijder je oneffenheden op de huid of maak je ogen en tanden witter.

Nieuwe features voor mobiele app

ON1 heeft ook updates uitgebracht voor zijn recent geïntroduceerde ON1 Photo RAW Mobile-app. Die bevat nu maskeerfuncties voor specifieke aanpassingen en effecten. De update bevat ook de ON1 edge-detecting Perfect Brush, waarmee je met je vinger nauwkeurige maskers kan maken. De nieuwe maskeringstools werken ook met Apple Pencil en Android Stylus.

Ook krijgt de app nieuwe effecten en filters. Nu zijn er onder meer Curves, HDR Look en Glow bijgekomen, in de toekomst volgen er meer. Op het gebied van beeldbeheer voegt ON1 manieren toe om ook in de app foto’s makkelijker te zoeken en te sorteren.

ON1 Photo RAW 2021

De nieuwe release van het vlaggenschip voor desktops, ON1 Photo RAW 2021, moet in oktober beschikbaar komen. Volgens de softwarefabrikant zit het programma voor MacOS en Windows “van boven naar beneden boordevol nieuwe functies en prestatieverbeteringen”.  

Om te beginnen is (natuurlijk) ON1 Portrait AI in de software geïntegreerd. Versie 2021 heeft ook een snellere methode om foto’s te ordenen met behulp van de Smart Organize-modus. Deze functie kan bijvoorbeeld dubbele foto’s vinden of groepen foto’s lokaliseren die tegelijkertijd of op dezelfde locatie zijn gemaakt. Er is zelfs een slimme manier die vergelijkbaar uitziende foto’s vindt.

Bovendien bevat Photo RAW 2021 een nieuwe kleurenselectietechnologie die de kleur- en randdetectie van de populaire Perfect Brush combineert met de flexibele verloopmaskers. Daarmee kun je verloopmaskers maken die ook kleurgevoelig zijn, bijvoorbeeld om nieuwe luchten achter een boom of gebouw te monteren. Het programma wordt ook uitgebreid met aangepaste penseelvormen een niet-destructief penseel voor het verwijderen van stofvlekken en andere ongewenste elementen op een foto.

ON1 Photo RAW 2021 krijgt een nieuwe voorbeeldmodus op volledig scherm om een foto te bekijken zonder de gebruikersinterface-elementen. Ook komt er een Quick Slideshow-modus om snel foto’s aan klanten te laten zien in een diavoorstelling compleet met vertraging en elegante overgangen. Met de nieuwe camera-gebaseerde presets kan je elke preset of look afstemmen op basis van het cameramodel of serienummer. Hiermee kan je cameraspecifieke bewerkingsvoorinstellingen opslaan en deze automatisch toepassen op foto’s die met die specifieke camera’s zijn gemaakt.

Het nieuwe kleurvervangingsfilter maakt het mogelijk in een handomdraai de kleur van een object in een andere kleur te veranderen. De software werkt ook als plug-in in Corel Paint Shop Pro en Affinity Photo, ondersteuning voor Capture One volgt binnenkort.

Prijzen en beschikbaarheid ON1 Portrait AI

ON1 Portrait AI is beschikbaar op de ON1-website voor een introductieprijs van 64 euro (normaal 85 euro). Er is ook een volledig functionerende proefversie beschikbaar. ON1 Photo RAW 2021 kan je vanaf nu pre-orderen. Er zijn verschillende prijzen voor eigenaren van versie 2020, en voor abonnementen inclusief de ON1 Photo RAW 360 fotosynchronisatiedienst.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in