Google Foto's

Het uploaden van de beelden naar Google Foto's verloopt via wifi en een app op je smartphone. Je hebt ook een abonnement op Google One nodig.

Canon en Google bieden vanaf nu de mogelijkheid om de foto’s op je Canon-camera via wifi te back-uppen naar Google Foto’s. De service werkt via de app image.canon op je telefoon, die hiervoor is uitgebreid met een integratie met de fotodienst van Google.

Een back-up maken is mogelijk met de meest recente camera’s van Canon, zoals de recent geïntroduceerde EOS R5 en R6. Voor een volledige lijst check je het overzicht van compatibele camera’s op de helppagina van Canon.

Direct back-uppen naar Google Foto’s

Het voordeel van deze manier van foto’s overdragen is dat er geen kabels of adapters bij aan te pas komen. Het is niet nodig om de geheugenkaart uit de camera te halen of het toestel aan je pc te koppelen, want het hele proces verloopt via wifi. Je verbindt je camera met de image.canon-app op je telefoon, en verstuurt de fotobestanden van daaruit naar de servers van Google. De originele kwaliteit van je foto’s blijft daarbij behouden. Overigens kan je met de app je foto’s al langer naar Lightroom CC of Google Drive verzenden.

Naast een ondersteunde camera en de app heb je ook een Google One-lidmaatschap nodig om van deze functie gebruik te maken. Dat is helaas niet gratis, en komt in drie varianten. Voor de versie met 100 GB opslagruimte betaal je ongeveer 20 euro, voor 200 GB 30 euro en voor de 2TB-versie net geen 100 euro per jaar. Canon-gebruikers krijgen van Google een maand gratis toegang tot Google One om de back-updienst te proberen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in