DJI OM 4

Op het magnetisch montagesysteem na lijkt de DJI OM 4 veel op zijn voorgangers, maar de gimbal heeft wel nieuwe geavanceerde opnamemodi.

Drone- en gimbalfabrikant DJI heeft een nieuwe gimbal voor smartphones aangekondigd, de DJI OM 4. Waar eerdere modellen in de Osmo Mobile-serie nog gebruik maakten van een klem om de smartphone te bevestigen, heeft de nieuwe gimbal een magnetisch montagesysteem.

Het systeem werkt met een magnetische sticker die je achter op je telefoon plakt en een verwijderbare houder met pootjes die de telefoon vastklemt. Uiterlijk is er verder niet veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger, die het bedrijf nog voluit Osmo Mobile 3 noemde. In het nieuwe ontwerp zijn enkel de joystick, knoppen en grip van meer rubber voorzien. Ook heeft de gimbal een iets lichtere tint grijs. De nieuweling maakt weer gebruik van een stabilisatie over drie assen.

Meer voorgeprogrammeerde modi voor de DJI OM 4

Verbonden via Bluetooth kan je de OM 4 bedienen met de standaard camera-app van een iPhone. Veel meer bedieningsmogelijkheden heb je echter als je de gimbal koppelt aan de DJI Mimo-app. Hierin kun je kiezen uit meerdere opnamemodi, waaronder een verbeterde ActiveTrack-functie en besturing via gebaren.

De DJI OM 4 heef ook een aantal nieuwe functies. Zo laat de Mimo-app met Dynamic Zoom de OM 4 inzoomen op een onderwerp terwijl je zelf er juist meer afstand van neemt. De Spin-modus van Mimo creëert draaiende effecten door te smartphone tijdens het filmen te roteren.

De DJI OM 4 is direct verkrijgbaar voor een prijs van 149 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in