Photoshop op de iPad

Photoshop op de iPad krijgt er twee veelgevraagde functie bij, waarmee je makkelijker selecties kan maken en fijner kan werken.

Zoals beloofd blijft Adobe Photoshop op de iPad voorzien van nieuwe functies. Nu heeft de softwaremaker de iPad-versie van de populaire beeldbewerker uitgebreid met Refine Edge Brush en Rotate Canvas.

Refine Edge Brush maakt het mogelijk om nauwkeurige selecties te maken van lastige onderwerpen zoals haar en vacht. De functie is al langer beschikbaar in de desktopversie van Photoshop. Ook op de iPad kan je in Photoshop nu met het penseel over het canvas schilderen om een eerste selectie te maken, die je daarna met instellingen kan verfijnen. Bij moeilijke klussen zoals het isoleren van personen en dieren van hun achtergrond kan je op deze manier beter bepalen welke fijne details wel en welke niet in de selectie moeten worden meegenomen. Dat levert veel realistische selecties van objecten met een mix van scherpe en zachte randen op.

Betere bediening Photoshop op de iPad

Adobe heeft zich ook gericht op de ergonomie van de aanraakinterface van Photoshop. Daarom is nu ook de mogelijkheid om het canvas te roteren tijdens het bewerken op de iPad-versie beschikbaar. Met Rotate Canvas kunnen gebruikers de afbeelding waaraan ze werken draaien zonder daarvoor de menu’s in te moeten duiken. Bij de iPad-versie werkt dat door twee vingers op het scherm te plaatsen en deze vervolgens te draaien. In- en uitzoomen zijn mogelijk door de vingers naar elkaar respectievelijk van elkaar af te bewegen.

De twee nieuwe functies zijn eind vorig jaar al door Adobe aangekondigd. Op het takenlijstje van de ontwikkelaars van Photoshop op de iPad staan nog een penseelgevoeligheid en een betere samenwerking met Lightroom. Daarmee moet het mogelijk worden om RAW-bestanden op de iPad eerst in Lightroom te optimaliseren, om ze vervolgens in Photoshop verder te bewerken.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in