Laowa 100mm f/2.8 2x

Het objectief voor fullframe camera's Laowa 100mm f/2.8 2x is nu beschikbaar met vijf lensvattingen: voor Canon EF en RF, Nikon F en Z en Sony FE.

De tele-macrolens Laowa 100mm f/2.8 2x Ultra Macro APO is een jaar geleden geïntroduceerd met mounts voor fullframe dslr-camera’s van Canon en Nikon, en voor fullframes van Sony. Nu is het objectief ook beschikbaar met een lensvattingen voor de systeemcamera’s met grote sensor van Nikon en Canon.

Laowa staat bekend vanwege zijn opvallende lenzenassortiment. Het bedrijf heeft vooral een goede reputatie als fabrikant kwalitatieve en compacte extreme-groothoeklenzen én macrolenzen. De Laowa 100mm f/2.8 2:1 Macro is na de 65mm-versie, de tweede lens in de 2:1-serie van het bedrijf. De lens kan worden gebruikt op fullframe camera’s en bestrijkt het gebied van 2:1 tot aan oneindige focus. Daarmee is het ook een uitstekende kort tele- en portretlens.

Laowa 100mm f/2.8 2x Ultra Macro APO heeft manuele focus

Het objectief heeft een handmatige scherpstelling, die zeker van pas komt als je bij macrofoto’s met zo’n extreme vergroting kan fotograferen. Je kan de lens al scherpstellen vanaf 24,7 centimeter, het diafragma met 9 (Canon EF), 7 (Nikon F) of zelfs 13 lamellen (systeemcamera’s) zorgt daarbij voor een aangename bokeh. De beeldhoek is 65 graden.

Advertentie

Het objectief is sinds kort dus beschikbaar met een van de vijf lensvattingen: voor Canon EF en RF, Nikon F en Z en Sony FE. De Canon-versie is uitgerust met een chip en motor om het diafragma aan te sturen. Dit betekent dat je met open diafragma kan werken en pas bij het ontspannen het diafragma sluit. De Nikon F-versie is de AI-variant, die het diafragma kan aansturen.

Onlangs sleepte de Laowa 100mm f/2.8 2X Ultra Macro APO een prestigieuze TIPA-award 2020 in de wacht voor beste macrolens voor spiegelreflexen. Het objectief heeft een adviesverkoopprijs van 549 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in