Laowa 65mm f/2.8 2x Ultra Macro APO

De macrolens Laowa 65mm f/2.8 2x Ultra Macro APO is beschikbaar met lensvattingen voor Fujifilm X, Sony E en Canon M-camera's.

Venus Optics heeft een nieuw macro-objectief gelanceerd. De Laowa 65mm f/2.8 2x Ultra Macro APO is de eerste macro-lens die het bedrijf heeft ontworpen voor andere systemen dan full-frame camera’s. Je kan de lens aanschaffen met een Fujifilm X-, Sony E- en Canon M-lensvatting.

De Chinese lensfabrikant heeft het objectief speciaal ontwikkeld voor spiegelloze camera’s met een sensor in APS-C-formaat. De lens zou daardoor beelden moeten produceren die van rand tot rand scherp en contrastrijk zijn.

Het is de enige macrolens op de markt die 2x levensgrote afbeeldingen kan produceren. Zo’n hoge vergrotingsfactor is essentieel bij het fotograferen van kleine onderwerpen zoals insecten en planten. Vanwege het gewicht van 335 gram en de compacte afmetingen (10 cm hoog bij een diameter van 5,7 cm) noemt Venus de 65mm ideaal voor onder andere macrofotografie, dagelijkse foto’s en  portretten. De lens heeft een minimale scherpstelafstand van 17 centimeter en de lengte ervan verandert niet bij het focussen.

Optisch ontwerp Laowa 65mm f/2.8 2x Ultra Macro APO

De macro heeft een optisch ontwerp dat bestaat uit 14 lenselementen, die zijn verdeeld over 10 groepen. Drie van de elementen zijn gemaakt van Extra-Low Dispersion glas, die chromatische aberratie moeten minimaliseren. De lens erft het ontwerp van Laowa’s kwaliteitslens 100 mm f / 2.8 2X macro, waardoor hij zowel laterale als longitudinale chromatische aberraties moet elimineren. Dat zou er in de praktijk voor zorgen dat in zowel scherpe als onscherpe gebieden chromatische aberratie nauwelijks zichtbaar is voor het blote oog.

Het diafragma van de nieuwe macrolens is opgebouwd met 9 lamellen, die een mooi bokeh-effect moeten leveren. De lens accepteert filters met een maat van 52 mm.

Op de website van Venus Optics kost de Laowa 65mm f/2.8 2x Ultra Macro APO net geen 400 dollar.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in