Bas Meelker filterkit

Landschapsfotograaf Bas Meelker stelde twee filterkits samen: een voor professionals en een voor fotografen die voor het eerst willen werken met filters.


Na het succes van de eerste Bas Meelker filterkit heeft Benro de bekende landschapsfotograaf gevraagd om twee nieuwe kits samen te stellen. Het resultaat: twee verschillende kits op basis van de superieure glazen filters. De ene kit is bedoeld voor starters en de andere is een uitgebreide professionele kit.

Bas Meelker filterkit voor beginners

De eerste Bas Meelker filterkit is bedoeld voor fotografen die zich willen verbeteren in de landschapsfotografie door met filters te starten. Dit is eigenlijk een verbetering van de eerste versie van de kit, alleen bevat deze nu alleen nog glazen filters. Daarmee genieten fotografen vanaf het begin van een optimale beeldkwaliteit die past bij hun moderne apparatuur.

De set voor beginnende fotografen bestaat uit de twee glazen grijsverloopfilters uit de toplijn van Benro, die Meelker zelf het meest gebruikt. Deze Master Series-filters passen in de eveneens meegeleverde kunststof filterhouder en kunnen worden bewaard in een luxe beschermende pouch, die ook onderdeel van de kit uitmaakt. Omdat de set compatibel is met alle 100mm-filters van Benro, is hij eenvoudig uit te breiden.

De filterkit wordt geleverd met een 77mm-lensring. Wil je hem op een objectief met een andere diameter gebruiken, dan zijn daarvoor lensringen en stepdownringen beschikbaar.

De Bas Meelker Master Filter Kit heeft een adviesprijs van 349 euro en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Een glazen grijsverloopfilter 2 stops met harde overgang uit de Master Series,
 • Glazen grijsverloopfilter 3 stops met zachte overgang uit de Master Series,
 • Kunststof filterhouder voor 100mm-filters,
 • Lensring voor lenzen met een schroefdraad van 77 mm,
 • Luxe filterpouch die de filters een zachte bescherming geeft.

Master Professional Filter Kit

De professionele kit is een stuk uitgebreider: hij bevat ook een extra grijsfilter uit de Master Series en Benro’s nieuwste filterhouder. Deze filterhouder is geschikt voor de magnetische polarisatiefilters van Benro. Bij de filterhouder worden frames meegeleverd, die de filters beschermen en langer schoonhouden. Bovendien levert Benro een filtertas tas mee waarin de landschapsfotograaf de hele kit kan vervoeren.

Deze kit bevat een 82mm-lensring, en ook hiervoor zijn lensringen en stepdownringen beschikbaar voor het gebruik op objectieven met een andere diameter. De adviesprijs van de Bas Meelker Master Professional Filter Kit is 599 euro. De kit bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Glazen grijsfilter 6 stops uit de Master Series,
 • Een glazen grijsverloopfilter 2 stops met harde overgang uit de Master Series,
 • Glazen grijsverloopfilter 3 stops met zachte overgang uit de Master Series,
 • Magnetische filterhouder voor 100mm filters uit de Master Series,
 • Lensring voor FH100M2/M3, voor objectieven met 82mm-schroefdraad,
 • Tas voor bescherming van de filters en filterhouder,
 • Twee beschermende frames voor 100x150mm-filters,
 • Beschermende frame voor 100x100mm-filters.
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in