De Nikkor Z 70-200mm f/2.8 VR S is het tweede lichtsterke teleobjectief dat Nikon de afgelopen week heeft geïntroduceerd. Ook dit betreft een professioneel telezoomobjectief, dit keer met Z-vatting voor de Nikon Z-reeks. De lens dekt een veelzijdig brandpuntsbereik van 70-200 mm met een constant maximaal diafragma van f/2.8. Daarmee is de nieuwe telezoom voor veel geschikt, uiteenlopend van de sport en evenementen tot fotoreportages.

Het objectief maakt deel uit van de S-Line-serie met kwaliteitslenzen. Het heeft snelle, vloeiende en geluidloze scherpstelling. Volgens Nikon is de scherpte en contrast uitstekend over het gehele beeld, zelfs bij opnamen met het maximale diafragma. Ook typerend voor S-Line-objectieven: bij video-opnamen is focus breathing vrijwel helemaal verdwenen.

Nikkor Z 70-200mm f/2.8 VR S is Nikons nieuwste werkpaard

Dankzij de robuuste en compacte constructie is de nieuwe telezoom een echt werkpaard voor de systeemcamera’s van Nikon. Bovendien is het objectief uitgebreid geseald om het tegen stof en vocht te beschermen.

Het interne optisch ontwerp bestaat uit 21 elementen in 18 groepen. Ook bij deze telezoom is daarbij gebruik gemaakt van Nikons ED-glas en SR-glas, plus anti-reflecterende ARNEO Coat en Nano Crystal Coat. De lenselementen zijn daarmee ontworpen om chromatische aberratie, coma, beeldschaduwen en lichtvlekken te voorkomen. Het resultaat is dat kleurranden sterk worden verminderd en lastiger te regelen blauw licht (korte-golflengtespectrum) nauwgezet wordt gecorrigeerd.

De buitenkant van de lens is voorzien van een OLED-informatiescherm. Daarmee kan je snel het diafragma, de scherpstelafstand, de exacte brandpuntsafstand en de scherptediepte direct op het objectief controleren. Ook heeft de behuizing een Fn-knop, waar je 21 verschillende functies aan kan koppelen, zoals AF-vergrendeling, lichtmeting of bracketing.

De NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S is binnenkort verkrijgbaar voor een adviesprijs van 2.799 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in