dji mavic mini

De DJI Mavic Mini is de lichtste en kleinste drone ooit uit de fabrieken van het bedrijf. Met de 12MP-camera kan je maximaal in 2,7k video’s schieten.

Wie nog op zoek zou zijn naar een kwalitatieve en compacte drone voor foto- en videoprojecten, kan voortaan ook bij bekende dronefabrikant DJI terecht. De nieuwe DJI Mavic Mini is namelijk de lichtste en kleinste drone in zijn aanbod. Hij weegt amper 249 gram en meet 160 x 202 x 55 mm (zonder propellors). Je kan hem bovendien opvouwen zodat hij makkelijk in eender welke rugzak (of zelfs je handpalm) past.

Op maat van sociale media

De DJI Mavic Mini is niet alleen leuk om mee rond te vliegen, maar kan je ook gebruiken om foto’s en video’s te maken. Aan de drone hangt een 12MP-camera (f/2.8) die maximaal video’s in 2,7k kan opnemen bij 30 fps. Laat je de kwaliteit zakken naar 1080p dan kan je video’s van 60 fps opnemen. Een gemotoriseerde gimbal met drie assen zorgt hier voor de nodige stabilisatie. 4K-opnames zijn dus niet mogelijk, maar de beelden die je krijgt, zijn ideaal om te delen op sociale media. Wat betreft bestandsformaten worden de video’s als MP4 opgenomen en de foto’s in JPG opgeslagen.

Rondvliegen kan je vervolgens doen voor maximaal 30 minuten. Daarna heeft de Mavic Mini een oplaadbeurt van een tweetal uur nodig om weer volledig op te laden. Zoals gewoonlijk is de batterij hier uitneembaar en kan je ook meteen een volgeladen batterij in de drone stoppen.

Vlieg mee met de vernieuwde DJI Fly

De DJI Fly-app heeft ook een transformatie ondergaan. Enkele nieuwigheden zijn een Position-modus om beginners op weg te helpen en de Sport-modus die op zijn beurt bedoeld is voor ervaren gebruikers en meer opties heeft. CineSmoots zorgt er dan weer voor dat beelden er vloeiend uitzien door het vlieggedrag van de drone daarop af te stemmen.

Het uitgebreide pakket kost je 499 euro.

De DJI Mavic Mini is tot slot beschikbaar in een basispakket (drone, afstandsbediening, batterij, extra propellers) voor 399 euro en een uitgebreider pakket (extra bescherming voor propellers, twee extra batterijen, oplaadstation, drie extra sets propellers) voor 499 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in