De compacte handprinter weegt slechts 200 gram en is ontworpen om op elke locatie analoge fotoprints te maken. De printer zou foto’s in slechts 12 seconden afdrukken en kan meerdere foto’s achter elkaar printen. Op een batterijlading zou de Link ongeveer 100 foto’s kunnen afdrukken. De Link werkt samen met de nieuwe Instax mini Link-app die beschikbaar is voor Android- en iOS-apparaten. De verbinding tussen de app en de printer verloopt via Bluetooth.

De miniprinter is verkrijgbaar in de kleuren roze, wit en blauw.

Instax mini Link-app

In de applicatie kun je eenvoudige bewerkingen doen, zoals foto’s draaien, de helderheid aanpassen of beelden van een filter voorzien. Volgens Fujifilm is de app ontwikkeld om zo intuïtief mogelijk bediend te kunnen worden. Zo veeg je een foto omhoog om hem af te drukken. De app bevat ook meerdere ontwerpen voor kaders en fotocollages tot acht foto’s.

De app biedt nog meer handige functies biedt, waaronder Video Print. Hiermee blader je door de frames van een video om een afdruk van de frame met het beslissende moment te maken. Met de Match Test-functie test de app op een ludieke manier hoe goed je bij een vriend past. In de Party Print-modus kun je vijf smartphones koppelen om samen met je vrienden een collage te maken.

Maak met maximaal vijf personen collage’s met de functie Party Print.

Je kunt de Link ook gebruiken om de camera van je smartphone te bedienen. Daarvoor is er in de miniprinter een bewegingssensor ingebouwd. Zo kun je bijvoorbeeld in- en uitzoomen door het apparaat te kantelen. De aan-uitknop van de printer wordt dan de ontspanknop.

Ook draadloos printen vanaf Fujifilm-camera’s

Behalve aan telefoons kan de draagbare printer ook worden gekoppeld aan echte camera’s van Fujifilm. Met behulp van de app Remote Camera kun je op de Instax mini Link afdrukken maken van foto’s die op een camera van de X- en GFX-serie.

De Instax Mini Link is vanaf aanstaande vrijdag verkrijgbaar voor een prijs van ongeveer 100 euro. De miniprinter is dan te koop met een roze, witte en blauwe behuizing.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in