Samyang AF 18mm F2.8

De Zuid-Koreaanse fabrikant van objectieven Samyang Optics komt met een nieuw 18mm-ultragroothoek met Sony E-mount, de Samyang AF 18mm F2.8 FE. Het objectief weegt slechts 170 gram en is de lichtste en kleinste 18mm-ultragroothoeklens met autofocus voor fullframecamera’s. Na de AF 24mm F2.8 FE, AF 35mm F2.8 FE en de 45mm F1.8 FE is de […]

De Zuid-Koreaanse fabrikant van objectieven Samyang Optics komt met een nieuw 18mm-ultragroothoek met Sony E-mount, de Samyang AF 18mm F2.8 FE. Het objectief weegt slechts 170 gram en is de lichtste en kleinste 18mm-ultragroothoeklens met autofocus voor fullframecamera’s. Na de AF 24mm F2.8 FE, AF 35mm F2.8 FE en de 45mm F1.8 FE is de nieuweling het vierde objectief van Samyang in de populaire ‘Tiny but Mighty’-serie voor de Sony E-mount-camera’s.

Op een fullframesensor geeft de AF 18mm een grote beeldhoek van liefst 100 graden en een zeer krachtig perspectief. Geschroefd op een APS-C -camera, zoals de onlangs gepresenteerde a6600 en a6100, geeft  het  objectief een  beeldhoek  vergelijkbaar  met  de  zeer  populaire  28 mm (namelijk 76,2 graden),  die  voor  veel  fotografen als standaard voor groothoek wordt gezien. Daarmee is de Samyang AF 18mm F2.8 FE uitermate geschikt  voor onder andere outdoor- en architectuurfotografie.

Samyang AF 18mm F2.8 heeft 8 speciale lenselementen

Ondanks de geringe grootte heeft Samyang het objectief toch voorzien van 9 lenselementen verdeeld in 8 groepen die voor een uitzonderlijke beeldkwaliteit moeten zorgen. Hiertussen bevinden zich 3 ASPH-lenzen, 2 HR-lenzen en 3 ED-lenzen die resultaten met een grote scherpte, lage chromatische aberratie en minimale vervorming leveren. Samyang roemt de resolutie en kleur van foto’s gemaakt met het objectief, die bij landschap-, interieur- en astrofotografie optimaal tot uiting komen. De Samyang AF 18mm F2.8 FE maakt gebruik van een lineaire stappenmotor die snel en nauwkeurig scherpstelt. De Ultra Multi Coating (UMC) technologie optimaliseert de lichtinval en minimaliseert flare en ghosting.

Meer specificaties

Het diafragma van de Samyang AF 18mm F/2.8 FE bestaat uit 7 bladen en heeft een bereik van f/2.8 tot f/22. Het objectief heeft een minimale scherpstelafstand van 25 cm en een vergrotingsmaatstaf van 0,09x. De ultragroothoek is compatibel met filters van 58 mm en heeft een maximale diameter van 63,5 mm en een lengte van 60,5 mm.

De Samyang AF 18mm F2.8 FE wordt begin oktober leverbaar via de erkende online en offline Samyang dealers in de Benelux. De geadviseerde verkoopprijs bedraagt net geen 400 euro.

Bekijk hieronder de voorbeeldfoto’s die Samyang-ambassadeur Alexander Ow maakte met de Samyang AF 18mm F/2.8 FE.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in