a6600

De a6600 is volgens Sony de ultieme tool voor allerlei soorten beeld, variërend van professionele fotografie tot het maken van dagelijkse vlogs. De a6100 is gericht op gebruikers die hun beelden naar een hoger niveau willen tillen en met verwisselbare lenzen aan de slag willen gaan. Beide camera’s zijn uitgerust met een Exmor CMOS-beeldsensor die […]

De a6600 is volgens Sony de ultieme tool voor allerlei soorten beeld, variërend van professionele fotografie tot het maken van dagelijkse vlogs. De a6100 is gericht op gebruikers die hun beelden naar een hoger niveau willen tillen en met verwisselbare lenzen aan de slag willen gaan.

Beide camera’s zijn uitgerust met een Exmor CMOS-beeldsensor die 24,2 megapixel vastlegt, de nieuwste BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor en een front-end LSI. De a6600 en a6100 bieden een snelle autofocustijd van 0,02 seconden. De camera’s hebben 425 AF-punten op basis van contrastdetectie die 84% van het beeld dekken.

De Sony a6600 is bedoeld voor professionele fotografen en vloggers.

Realtime Tracking en Realtime Eye AF in beide nieuwelingen

Sony’s techniek Realtime Tracking is in beide camera’s aanwezig. In deze modus gebruikt de camera een algoritme dat is gebaseerd op artificiële intelligentie (AI) om objecten te herkennen. De camera verwerkt hierbij kleur, diepte en patronen als ruimtelijke informatie. Dit zorgt ervoor dat objecten nauwkeurig kunnen worden vastgelegd.

Tevens zijn deze modellen uitgerust met Realtime Eye autofocus. De camera herkent dankzij AI automatisch de gezichten en ogen van dieren en mensen. Het oog wordt realtime gevolgd met een hoge precisie. Het resultaat is verbeterde nauwkeurigheid, snelheid en volgprestaties van autofocus.

Verbeteringen na feedback

Op basis van feedback van gebruikers van bestaande APS-C-camera’s heeft Sony aan de a6600 en de a6100 een aantal functies toegevoegd die de gebruikerservaring verbeteren:

  • Verbeterde kleurreproductie. Algoritmes afkomstig van de fullframecamera’s van Sony zorgen voor natuurlijke kleurreproductie, vooral bij huidskleuren.
  • Filmopnamen in 4K zonder pixelbinning in Super 35mm-indeling met eenvoudige overdracht via de smartphone-applicatie Imaging Edge.
  • Intervalopnamen voor prachtige timelapse video’s.
  • 180 graden draaibaar, lcd-touchscreen van 3 inch en met 921k punten.
  • Geïntegreerde microfooningang voor helder geluid op video-opnamen.
a6600
De a6600 is het nieuwe topmodel van Sony APS-C-reeks.

a6600 is het nieuwe topmodel APS-C

Sony noemt de a6600 zijn nieuwe vlaggenschip onder de APS-C-camera’s. De camera heeft een ISO-bereik van 100-32000 (uitbreidbaar tot ISO 50 – 102400 voor stilstaande beelden). De camera is vrijwel geruisloos en produceert foto’s van extreem hoge kwaliteit, zelfs bij weinig licht. Het beeldverwerkingsalgoritme van Sony’s fullframecamera’s moet zorgen voor de beste beeldkwaliteit met uitstekende ruisonderdrukking. Hierdoor tonen de foto’s mooie texturen van objecten en details in schaduwen.

De α6600 is voorzien van technologieën die zijn overgenomen van de fullframe camera’s van Sony:

  • optische beeldstabilisatie over vijf assen, wat resulteert in een sluitertijdvoordeel van 5 stops.
  • een lange bedrijfstijd dankzij de type-Z-batterij. De camera kan circa 720 foto’s maken met de zoeker, met het lcd-scherm zijn dat er ongeveer 810.
  • de behuizing is stof- en vochtbestendig en gemaakt van een sterke magnesium legering.
  • Realtime Eye-autofocus voor het maken van video’s. Met deze functie worden de ogen van een objecten automatisch, precies en betrouwbaar gevolgd. De Touch Tracking-functie schakelt automatisch de Eye-autofocus in wanneer een menselijk object wordt geselecteerd op het scherm.
  • Geïntegreerde hoofdtelefoonaansluiting.

Grotere grip op a6600

Deels om ergonomische redenen, deels om plaats te bieden aan de grotere batterij heeft Sony ook het ontwerp van de grip van de a6600 aangepast. Andere specificaties zijn hetzelfde als die van de a6400: APS-C-sensor van 24 megapixel, 11 fps burst-opnamen met automatische focus en automatische belichting en een OLED-zoeker met 2,36 miljoen pixels. De a6600 onderscheidt zich van deze camera met het geïntegreerde HLG-beeldprofiel (Hybrid Log-Gamma). Hiermee ondersteunt de camera een HDR-workflow, zodat ze op HDR (HLG)-compatibele tv’s levensechte 4K HDR-beelden kan afspelen. Verder zijn zowel S-Log2 en S-Log3 beschikbaar voor meer kleurgradatie. Ook kan de camera Full HD op 120 fps met maximaal 100 Mbps opnemen, waardoor het beeldmateriaal kan worden bewerkt in 4x of 5x slow-motion videobestanden in Full HD-resolutie met AF-tracking.

a6100 is afgeslankte a6400

De a6100 positioneert Sony tussen de a6000 en de a6400. Ten opzichte van die laatste camera heeft deze een elektronische zoeker met een lagere resolutie (1,44 megapixels in plaats van 2,36), een kleiner ISO-bereik (tot ISO 51200 versus 102400) en geen beeldprofielen. Wel neemt de goedkopere a6100 de 24MP APS-C sensor, het AF-systeem met 24 AF-punten en realtime tracking, de burstmodus van 11 fps en het opklapbare 3inch-LCD-touchscreen over van de a6400. Vanwege de microfooningang is de a6100 ook een goede optie voor vloggers.

a6100
De a6100 is een geschikte camera voor de beginnende fotograaf of vlogger.

De nieuwe a6600 is vanaf half oktober beschikbaar voor 1.600 euro. De a6100 is vanaf dezelfde datum verkrijgbaar voor 900 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in