Advertentie

Leer betere foto's te maken op de Photo Inspiration Day

15 september, Antwerpen

De Photo Inspiration Day is een dag vol fotografie, waarbij de nadruk ligt op het opdoen van praktijkkennis. Bestel nu je tickets en profiteer tot en met 20 augustus van 2 euro early bird korting.


 

Vanaf deze week is het derde objectief van het relatief jonge bedrijf Irix beschikbaar. De Irix 150 mm f/2.8 Macro 1: 1 is volgens de fabrikant het meest compacte en lichtste macro-teleobjectief in zijn klasse. De lens is ontworpen in samenwerking met professionele fotografen en fotografie-enthousiasten.
Het macrotele-objectief heeft 12 lenselementen in 9 groepen, ontworpen door Zuid-Koreaanse ingenieurs, en heeft een aantal nuttige functies voor bij het fotograferen. Zo heeft hij een rubberen focusring met vergrendelingsfunctie voor meer comfort. Bovendien wordt het objectief geleverd met een Arca-Swiss standaard tripod collar, waardoor je het objectief zo in je statiefkop kan zetten. Het objectief is voorzien van een behuizing die volledig weersbestendig is.

IRX_0860
De behuizing van de Irix 150 mm is volledig weersbestendig.

 
De Irix 150 mm is een handmatige-focuslens met een focusslag van 270 graden en een vergrotingsfactor van 1 op 1. Het objectief kan vanaf de sensor scherpstellen op 34,5 centimeter; dus ongeveer 5 cm voor je zonnekap.
Het diafragma van de Irix 150 mm f/2.8 Macro 1: 1 heeft 11 afgeronde bladen, wat zorgt voor een mooie onscherpte. In het geval van studio- en macrofotografie zorgt het aantal diafragmalamellen ervoor dat het diffractiefenomeen veel later optreedt, wat een groter detail van het beeld mogelijk maakt. Het kleinste diafragma is f/32. De frontfilter is 77 mm, een standaardmaat voor filters.
De adviesprijs van de Irix 150 mm f/2.8 Macro 1: 1 is 599 euro en is verkrijgbaar voor fullframe DSLR-camera’s met een Canon EF-, Nikon F- of Pentax K-vatting.
IRX_0933proba