De 15 finalisten per categorie van de Nikon Press Photo Awards zijn bekend. je kan deze week bepalen welke persfoto de publieksprijs wint. Voor de elfde editie van de Nikon Press Photo Awards werd het concept van de wedstrijd aangepast. Voortaan wordt er één Nikon Press Photo Award en één Nikon Sport Photo Award uitgereikt. […]

De 15 finalisten per categorie van de Nikon Press Photo Awards zijn bekend. je kan deze week bepalen welke persfoto de publieksprijs wint.
Voor de elfde editie van de Nikon Press Photo Awards werd het concept van de wedstrijd aangepast. Voortaan wordt er één Nikon Press Photo Award en één Nikon Sport Photo Award uitgereikt. In totaal werden er deze keer 604 foto’s ingezonden door 86 journalisten. Daaruit koos een professionele jury een top 15 per categorie. Uit deze reeks zal een zevenkoppige jury de winnende nieuwsfoto en sportfoto kiezen. De winnende foto’s zullen op donderdag 29 maart bekend gemaakt worden.
Daarnaast mag ook het grote publiek hun favoriete persfoto van 2017 te selecteren. Op de website zie je deelnemende finalisten, en kan je tot maandag 26 maart middernacht stemmen op je favoriete beeld. De foto die op 26 maart om middernacht de meeste stemmen heeft behaald, sleept de publieksprijs in de wacht.
 
 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.