Lara Gasparotto in 'Wachten op de goden'

Zondag zendt Canvas deel twee van de documentaire reeks ‘Hopen op de goden’ uit. Deze aflevering staat in het teken van de fotografie en laat de jonge Belgische fotografen Lara Gasparotto en Max Pinckers aan het woord.   De jonge Luikse Lara Gasparotto is een van de grote beloftes van de Belgische fotografie. Voor haar foto’s laat […]

Zondag zendt Canvas deel twee van de documentaire reeks ‘Hopen op de goden’ uit. Deze aflevering staat in het teken van de fotografie en laat de jonge Belgische fotografen Lara Gasparotto en Max Pinckers aan het woord.

Lara Gasparotto in ‘Hopen op de goden’

 
De jonge Luikse Lara Gasparotto is een van de grote beloftes van de Belgische fotografie. Voor haar foto’s laat ze zich vaak leiden door haar vrienden. Die heeft ze op vele plekken in de wereld. Ook in Oekraïne, waar ze meermaals per jaar naartoe trekt. Dankzij die vrienden komt Lara op plekken die de gemiddelde buitenstaander nooit zou weten te vinden. Later, op haar expo’s, combineert ze de beelden die ze daar maakt – samen met foto’s van andere reizen en plekken – tot intrigerende en poëtische droomwerelden. Ontdek haar werk alvast hier.
 
Max Pinckers in ‘Hopen op de goden’

 
De foto’s van de jonge Brusselse fotograaf Max Pinckers lijken op het eerste zicht captaties van spontane momenten Wanneer je ze beter bestudeert, voel je echter dat er iets niet klopt. De compositie te juist, het kader te goed, het licht voelt onnatuurlijk aan. Kortom, het tafereel lijkt in scène gezet. Aan bijna elke foto gaan dagen research aan vooraf. Zo wil hij de de kijker doelbewust op het verkeerde been zetten, hem of haar doen nadenken over de echtheid van beelden en het waarheidsgehalte van de documentaire fotografie. Ontdek zijn werk alvast hier.
De tweede aflevering van ‘Hopen op de goden’ wordt op 19 november 2017 uitgezonden, om 20u15 op Canvas en VRT NU (het online videoplatform van de openbare omroep).

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.